van der Horst

Haas F1 Team toont 2021-livery

Haas VF-21
Haas VF-21
"Out with the old, in with the new", dat gezegde klopt zeker voor het Haas F1 Team. Het Amerikaanse team start het 2021-seizoen met nieuw kleuren: blauw, wit en rood, die duiden op de Russische vlag ter ondersteuning van hun titelsponsor Urakali. Haas zijn nieuwe hoofdsponsor is een kunstmestbedrijf dat gedeeltelijk eigendom is van de rijke zakenman Dmitry Mazepin, de vader van Nikita Mazepin die dit jaar bij Haas zijn F1-debuut maakt.
  • Hamofa Performance
Haas houdt het meestal rustig met hun F1-lanceringen en dat is dit jaar niet anders. De VF-21 wordt op vrijdag twaalf maart om 8.30 uur lokale tijd voor de Haas-garage in Bahrein uitgerold. Daarna zullen Mazepin en rookie Mick Schumacher anderhalf uur met de wagen kunnen rijden. Haas heeft al gezegd dat hun nieuwe rijders, die de ervaren line-up van Kevin Magnussen en Romain Grosjean vervangen, de dagen van de driedaagse test onder elkaar zullen verdelen.

Haas VF-21
Haas VF-21
Het Amerikaanse team eindigde vorig jaar als negende in het constructeurskampioenschap, een plaats boven Williams, en staat dit jaar voor de moeilijke opdracht om beter te doen. Naast twee rijders die hun debuut maken in de formule 1 heeft Haas F1 Team immers besloten de ontwikkeling aan de huidige wagen te beperken en zich te concentreren op de auto voor het seizoen van 2022 wanneer de regels veranderen.

Haas VF-21
Haas VF-21
Vorige maand kwam nog naar voren dat ze de auto pas zullen kunnen opstarten als ze in Bahrein aankomen vanwege beperkingen op het reisverkeer van mensen vanwege Covid-19, maar Steiner zei destijds al dat hij zich niet al te veel zorgen maakte.

Foto: Haas F1 TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 4 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons