van der Horst

Hampton Downs: Igor Fraga nieuwe leider in Toyota Racing Series

Igor Fraga - M2 Competition
Igor Fraga - M2 Competition
Dit weekend stond de derde afspraal op het menu voor de Toyota Racing Series met als strijdarena Hampton Downs Motorsport Park. Bij het aanvatten van deze manche konden Liam Lawson en zijn team M2 Competition genieten van een comfortabele leiding in de puntenstand. Drie races later verloor Lawson echter verrassend de koppositie in het klassement aan zijn teamgenoot Igor Fraga.
Dat Fraga dit weekend in goede doen was, bleek al bij de eerste race. Zowel de Braziliaan als Lawson geraakten voorbij polesitter Petr Ptacek en konden de eerste 1-2 van het weekend scoren voor M2 Competition. Tijdens de tweede race kon de Nieuw-Zeelander niet verhinderen dat Franco Colapinto naar zijn eerste overwinning reed. Vanaf dan moest Lawson weer afrekenen met Fraga waarbij de Braziliaan eerst en vooral op het einde de pole voor de laatste race afsnoepte van Lawson met 21 duizendste verschil. De Kiwi probeerde alles om voorbij Fraga te geraken, maar moest uiteindelijk de strijd staken met mechanische problemen, waardoor de Braziliaan naar zijn tweede overwinning van het weekend reed.

Hierdoor neemt Fraga de koppositie in de puntenstand over van Lawson met 17 punten en heeft hij een ruime voorsprong op de Zwitser Gregoire Saucy, de derde in de stand. Bij de teams diept het Belgische M2 Competition hun voorsprong nog verder uit. Volgend weekend trekt de Toyota Racing Series-karavaan richting Pukekohe voor de voorlaatste manche in het kampioenschap.

Foto: Toyota Racing Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 2 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons