van der Horst

Hankook 12H Imola: Ram Racing op pole na spannende kwalificatie

Ram Racing - Mercedes-AMG
Ram Racing - Mercedes-AMG
De Ram Racing-Mercedes-AMG GT3 (#5, Remon Leonard Vos / Tom Onslow-Cole) heeft de pole-position voor de Hankook 12H IMOLA van dit jaar behaald. Op het 4,909 kilometer lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari reed Tom Onslow-Cole de beste tijd van 1:42,480 minuten, zo’n 0,4 seconden sneller dan de Hofor-Racing Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Prinz / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout). De kwalificatie voor de derde ronde van het Europees Kampioenschap in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar vond plaats bij zomerse temperaturen.
“Ik was echt hard aan het pushen”, verklaarde pole-sitter Tom Onslow-Cole bij Radiolemans.com. “Het team informeerde me via de boordradio dat de (Forch Racing) Porsche met zijn tweede set banden heel dichtbij kwam, dus we moesten echt aan de bak en in mijn laatste ronde heb ik nog wat gas bijgegeven. Misschien was ik in de laatste chicane wel iets te enthousiast, maar het is een prima resultaat en we verheugen ons op de race!”
 
De Forch Racing-Porsche 991 GT3 R (#29, Zeljko Drmic / Patrick Eisemann / Robert Lukas) completeert de top drie, zowel in het algemeen klassement als in de klasse A6-Pro. Naast het Poolse team op de tweede startrij staat de Herberth Motorsport.Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer), terwijl de snelste auto in de kwalificatie van de klasse A6-Am, de Swiss Team-Mercedes-AMG GT3 (#15, Roberto Pampanini / Christoph Lenz / Mauro Calamia), de top vijf in de GT-divisie completeert.
 
Op de achtste positie algemeen is de PROsport Performance-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster) de op één na snelste auto in de klasse A6-Am, net voor de rivalen in de klasse met de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#33, Ali Çapan / Siegfried Kuzdas / Horst Felbermayr Jr. / Isaac Tutumlu Lopez). Vorig jaar zorgde Car Collection Motorsport voor een verrassing door met de auto met het startnummer 33 de algehele overwinning in de Hankook 12H IMOLA te behalen.
 
Zowel de Mercedes-AMG als de Audi starten direct achter de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) en de IDEC SPORT RACING Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue / Paul Lafargue / Dimitri Enjalbert). De snelste zes teams in de GT-klasse reden in de spannende, 45 minuten durende sessie tijden die binnen een seconde van elkaar lagen.
 
De GDL Racing-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#77, Gianluca De Lorenzi / Andres Josephsohn / Dimitris Deverikos) reed de tiende tijd in de GT-divisie en behaalde daarmee de pole-position in de SPX-klasse voor de Slidesports Pallex-Porsche 991-II Cup (#83, Dave Fairbrother / Nigel Armstrong / Steven Liquorish / Adam Morgan) en de VDS Racing Adventures-MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten / José Close / Gregory Paisse).
 
Direct achter de SPX-pole-winnende auto van GDL Racing SPX eindigde de Raceunion-Porsche 991-II Cup (#187, Alex Autumn / Felipe Fernández Laser / Andreas Gülden) als snelste in de 991-klasse, gevolgd door Allied Racing (#93, Jan Kasperlik / Hendrik Still / Csaba Mor) en EBIMOTORS (#73, Lino Curti / Carlo Curti / Marco Frezza).
 
Na het terugtrekken van het Endurance Team Romania gaat de strijd in de GT4-klasse tussen de Allied Racing-Porsche Cayman GT4 MR Evo 2018 (#263, Dominique Schaak / Detlef Schmidt / Nicolas Schöll / Jörg Viebahn) en de QSR Racingschool-Mercedes-AMG GT4 (#254, Mario Timmers / Bert Redant  / Michiel Verhaeren / Jimmy de Breucker).
 
TCE – Modena Motorsports nipt voor Red Camel-Jordans.nl
 
Modena Motorsports - CUPRA TCR
Modena Motorsports - CUPRA TCR
Eerder in de middag realiseerde de Modena Motorsports CUPRA TCR (#216, Wayne Shen / John Shen / Francis Tjia / Mathias Beche) de snelste ronde in de TCE-divisie. LMP1-ster Mathias Beche reed een tijd van 1:53,783 minuten. De CUPRA van het team uit Hongkong was daarmee ook de snelste TCR-auto, slechts 0,096 seconde voor de Red Camel-Jordans.nl SEAT LCR TCR (#303, Ivo Breukers / Rik Breukers).
 
JR Motorsport (#118, Bas Schouten / Ward Sluys) reed de derde tijd in de TCE-divisie en de snelste tijd in de klasse SP3. De BMW E46 Coupé was op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari iets meer dan een tiende van een seconde sneller dan de snelste van de drie auto’s die Bas Koeten Racing dit weekeinde tijdens de Hankook 12H IMOLA inzet, de LMS Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#129, Antti Buri / Olli Kangas). De Munckhof Racing-BMW M4 (#259, Frank Bedorf / Marco Poland) en de GermanWheels-BMW M3 (#132, Jan C. Kortüm / Michael Luther / Klaus Engelbrecht-Schnür) completeren de top drie in de SP3-klasse.
 
Voor de zusterauto, de Kawasaki Racing by Bas Koeten Racing CUPRA TCR (#155, Kristian Jepsen / Jan Sorensen / Anthony Lambert), was er pech met een zware crash in de vrije training van vanmorgen. Ondanks hard werk van het Nederlandse team kon de SEAT in de kwalificatie geen tijd neerzetten, zodat de auto de race van achteraan het veld start.

De tweede auto van Modena Motorsport, een SEAT Leon TCR (#217, Christian Chia / Marcel Tjia / Michael Soeryadjaya / Mathias Beche) reed de vierde tijd in de TCR-klasse, net voor de debuterende TFT/top loc racing Audi RS3 LMS (#555, Philippe Thirion / Denis Caillon / Bruno Bazaud / Antoine Lacoste / Sebastien Morales) als snelste Audi-team.
 
Verder naar achteren was de Hofor Racing powered bei Bonk Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) het snelst in CUP1, net voor de Sorg Rennsport BMW M235i Racing Cup (#151, Dan Rogers / Gama Aguilar / Rob Cohen / Seth Thomas). De tweede BMW van het Zwitserse team (#127, Martin Kroll / Jurgen Meyer / Axel Burghardt) completeert de top drie in de klasse.
 
Het programma van vandaag wordt voortgezet met de race, die om 15.30 uur lokale tijd van start gaat. Voor het eerst in de geschiedenis van de 24H SERIES zijn er twee aparte startgroepen voor de GT- en de TCE-divisie. De race wordt om 19.30 uur onderbroken en morgen om 11.30 uur hervat. Live-timing en live-streaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie. . Er zijn regelmatige updates via Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Persbericht CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 25 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Imola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons