van der Horst

Hankook 12H Zandvoort: Nog enkele plaatsen beschikbaar

Start 12H Zandvoort 2015
Start 12H Zandvoort 2015
Meer dan 55 teams hebben zich al ingeschreven voor deelname aan de Hankook 12H ZANDVOORT (6-7 mei 2016), de vierde race van de 24H SERIES powered by Hankook. De laatste startplaatsen zijn nog beschikbaar, maar raken snel vol. Teams die interesse hebben in deelname aan de lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials op het beroemde circuit in de duinen aan de Noordzeekust doen er dus goed aan om snel te schakelen.
  • Hamofa Performance
Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
“Voor ons is de race in Zandvoort onze thuiswedstrijd, dus echt iets bijzonders”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC, het Nederlandse bureau dat optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook. “Bij de derde editie is de Hankook 12H ZANDVOORT al gevestigd als een van de belangrijkste evenementen op het vroegere Grand Prix-circuit, een locatie die bij rijders en teams zeer geliefd is.” De voorverkoop van toegangskaarten voor het evenement is ook al begonnen: wie de race als toeschouwer wil bezoeken, kan online toegangskaarten bestellen via de website van Circuit Park Zandvoort: www.cpz.nl.

12H Zandvoort 2015
12H Zandvoort 2015
Na de succesvolle Hankook 24H SILVERSTONE als een wedstrijd uitsluitend voor toerwagens keert de 24H SERIES powered by Hankook voor zijn volgende evenement in Nederland weer terug naar de vertrouwde formule met een mix van GT’s, toerwagens en 24H-Specials. Vorig jaar stond de race op Zandvoort in het teken van een spannende strijd om de overwinning tussen twee teams met Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s. Een strategische beslissing tijdens de laatste ronde pitstops leverde het Zwitserse team Hofor Racing de leiding in de wedstrijd en daarna de overwinning op, voor het Britse team Ram Racing. De Mercedes-Benzauto’s met vleugeldeuren bezetten de eerste vier plaatsen in het algemeen klassement. Ook in de overige klassen, zoals de Porsche Cup-klasse en de toerwagendivisies, was er sprake van mooie competitie. “Ook voor dit jaar biedt het veld weer volop variatie met een grote verscheidenheid aan GT’s, waaronder voor het eerst tijdens een van onze evenementen een Jaguar, plus een goede mix van toerwagens in de klassen TCR, A3 en A2, alsmede de CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s”, zegt Natasha Mark. “Daarnaast komen tijdens ons evenement de superkarts in actie als spectaculaire klasse in het voorprogramma.”

Startgrid 12H Zandvoort 2015
Startgrid 12H Zandvoort 2015
Evenals in voorgaande jaren is de Hankook 12H ZANDVOORT opgedeeld in twee segmenten: de eerste drie uren van de wedstrijd worden op vrijdag 6 mei van 16.00 tot 19.00 uur verreden, waarna voor de auto’s een ‘parc-fermé-regeling’ geldt. De race wordt op zaterdag 7 mei om 9.20 uur voortgezet en eindigt om 18.20 uur. Zoals het op Zandvoort inmiddels een goede traditie is geworden, vindt de prijsuitreiking plaats in het kader van een ‘beach party’. Motors TV verzorgt gedurende de twee dagen diverse live-uitzendingen van de kwalificatie en het grootste deel van de race. Live-streaming in HD-kwaliteit van het volledige evenement inclusief beelden van onboard-camera’s is beschikbaar via de website van de serie, www.24hseries.com. Het team van Radiolemans.com is ter plaatse aanwezig voor het geven van commentaar. Nadere informatie over de Hankook 12H ZANDVOORT is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 12 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons