van der Horst

Hankook 24H Dubai: De race is gestart

Start Hankook 24H Dubai 2016
Start Hankook 24H Dubai 2016
Bij stralende zonneschijn en voor een flink aantal toeschouwers op de hoofdtribune en op het dak van het pitgebouw zwaaiden sjeik Juma Al Maktoum en ATCUAE-president Dr. Mohammed Ben Sulayem de vlag in de nationale kleuren van de Emiraten en stuurden daarmee het recordveld van 98 auto’s op weg voor de elfde editie van de Hankook 24H DUBAI. Tot 14.00 uur lokale tijd op zaterdag is Dubai Autodrome de plaats van handeling voor de seizoensouverture van de 24H SERIES powered by Hankook 2016.
Start Grid Hankook 24H Dubai
Start Grid Hankook 24H Dubai
Na ongevallen in de trainingen konden de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing (#152, Pierre Martinet/Jules Gounon/Olivier Baron/Luca Clima) en de Red Camel-Jordans.nl-MARC Mazda 3 V8 (#202, Toni Bueler/Klaus Kresnik/Bert de Heus/Sjaco Griffioen) niet van start gaan in de race, maar ook het veld van de nog resterende 98 auto’s zorgde voor een fantastisch optisch en akoestisch spektakel.   

Land Motorsport Audi R8 LMS
Land Motorsport Audi R8 LMS
De eerste 30 minuten van de race stonden in het teken van een felle strijd om de leiding tussen de beide Audi’s die vanaf de eerste rij waren gestart. Pole-sitter Christer Jöns nam met de C. Abt Racing-Audi R8 LMS (#4, Christer Jöns/Andreas Weishaupt/Isaac Tutumlu Lopez/Matias Henkola/Daniel Abt) de leiding, maar Christopher Mies zette hem in de Land Motorsport-Audi (#28, Marc Basseng/Christopher Mies/Carsten Tilke/Connor de Phillippi) flink onder druk en nam in de tweede ronde de leiding over. In ronde acht herstelde Jöns de oorspronkelijke volgorde, maar aan het eind van de elfde ronde reed Mies weer op kop. Met de Belgian Audi Club Team WRT-Audi R8 LMS (#19, Alain Ferté/Michael Meadows/Stuart Leonard/Laurens Vanthoor) op de derde en de Optimum Motorsport-auto (#14, Flick Haigh/Ryan Ratcliffe/Joe Osborne/Frank Stippler) op de vierde plaats reden er gedurende het eerste halfuur vier Audi’s op de eerste vier plaatsen. De best geklasseerde niet-Audi-rijder was Jeroen Bleekemolen in de Abu Dhabi Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 (#2, Khaled Al Qubaisi/Hubert Haupt/Jeroen Bleekemolen/Maro Engel/Indy Dontje) op de vijfde positie.       
 
Jöns/Weishaupt/Tutumlu Lopez/Henkola/Abt - C-Abt Racing Audi R8 LMS
Jöns/Weishaupt/Tutumlu Lopez/Henkola/Abt - C-Abt Racing Audi R8 LMS
Motors TV zendt de race volledig live uit, de uitzending loopt van vrijdag 13.30 uur tot zaterdag 14.30 uur. Bovendien hebben de TV-zenders Viasat Motor, Sportklub, Dubai Sports TV en Gear One TV gedeeltelijke live-uitzendingen tijdens de race gepland. Live-commentaar wordt verzorgd door de experts van Radiolemans.com. Live-streaming, live-timing en nieuws is te vinden op de website van de serie onder www.24hseries.com. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSERIES), Facebook (24H Series), Instagram (24HSERIES) en Youtube (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 24H DUBAI en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via www.24hseries.com.

Creventic Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 15 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons