van der Horst

Hankook 24H Dubai: Laurens Vanthoor snelste in de nachtsessie

Vanthoor/Ferté/Meadows/Leonard - WRT Audi R8 LMS
Vanthoor/Ferté/Meadows/Leonard - WRT Audi R8 LMS
Na de kwalificatie stond er voor de deelnemers aan de Hankook 24 Hours of Dubai nog een nachttraining op het programma. Onze landgenoot Laurens Vanthoor toonde zich oppermachtig in het duister en klokte in zijn Audi R8 LMS van het Belgian Audi Club Team WRT de snelste rondetijd in 1:59.921 waarbij niet minder dan 0.998 seconde sneller was dan zijn naaste achtervolger Markus Winkelhock (Car Collection Motorsport Audi R8 LMS). De derde tijd ging naar de SPS automotive-performance Mercedes SLS AMG, waarna de top vijf werd volgemaakt door nog twee Audi R8 LMS met de exemplaren van C.Abt Racing en Land Motorsport.
Paisse/van der Straten/Close/Kevers/Vanloocke - Honda Civic
Paisse/van der Straten/Close/Kevers/Vanloocke - Honda Civic
De snelste nieuwe Mercedes AMG GT3 was de #2 van Black Falkon Racing die op de zesde stek eindigde. De Gravity Racing Mercedes SLS van Radermercker/Kelders/Lopez/Lux vinden we terug op de negentwintigste plek, de Speedlover Porsche 991 Cup van onder meer Dries Vanthoor op de drieëndertigste plaats, één plaats voor de spectaculaire Renault RS.01 van Boutsen Ginion Racing. Raphaël van der Straten, die zijn deelname aan de volgende editie van de Hankook 24 Hours of Dubai al bevestigde, zag zijn trouwe Honda Civic de sessie afsluiten met een negentigste tijd.

Foto's: 24HSeries.com

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op donderdag 14 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons