van der Horst

Hankook 24H Dubai: Bleekemolen zet Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 op pole

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Met een rondetijd van 1:57,705 minuten behaalde de Nederlandse coureur Jeroen Bleekemolen met de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (#2, Khaled Al Qubaisi/Jeroen Bleekemolen/Patrick Assenheimer/Manuel Metzger) in de tijdtraining de pole-position voor de Hankook 24H DUBAI. “Na onze goede prestaties in de vrije training was ik al heel optimistisch. De auto voelde uitstekend aan en hoewel ik op mijn snelle ronde wel wat werd opgehouden, was het genoeg voor de pole-position”, berichtte Bleekemolen. Voor hem was het na 2013 zijn tweede pole-position bij de Hankook 24H DUBAI. De snelste van de beide GRT Grasser Racing Team-Lamborghini’s (#963, Mirko Bortolotti/Chrtistian Engelhart/Rik Breukers/Rolf Ineichen/Mark Ineichen) eindigde op de tweede plaats voor de Herberth Motorsport Porsche (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer/Brendon Hartley). Met de Optimum Motorsport-Audi R8 LMS (#14, Joe Osborne/Flick Haigh/Ryan Ratcliffe/Christopher Haase) op de vierde plaats staan er vier verschillende merken op de eerste twee startrijen. De race begint morgen om 14.00 uur lokale tijd.
  • MF Racing
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Na zo’n tien minuten was Jeroen Bleekemolen de eerste rijder die een rondetijd van minder dan 1:58 minuten wist te realiseren. Daarmee bleef hij uiteindelijk ook bovenaan de tijdenlijst. “Aan het eind werd het nog wel even spannend, omdat ook Mirko Bortolotti in de Lamborghini snel was. Toen ben ik ook nog een keer de baan op gegaan en was ook sneller, maar mijn tijd werd geschrapt, omdat er volgens de wedstrijdleiding een gele vlag was. Toen ik op die plek aankwam, was die er echter niet meer. Hoe dan ook, het maakte toch niet meer uit, omdat mijn oorspronkelijke rondetijd ook al genoeg was voor de pole-position”, aldus Bleekemolen.
 
Snelste auto in de klasse A6-Am was de IDEC Sport Racing Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue/Paul Lafargue/Nicolas Minassian/Alban Varutti) met een tijd van 2:02,268 minuten, gereden door Paul Lafargue. Daarachter volgden de Belgian Audi Club WRT-Audi (#5, Mohammed Bin Saud Al Saud/Mohammed Bin Faisal Al Saud/Marcel Fässler/Michael Vergers) en de V8 Racing-Chevrolet Corvette C6-ZR1 (#18, Wolf Nathan/Rick Abresch/Luc Braams/Duncan Huisman/Alex van ‘t Hoff) 
 
Met de Vortex V8-Vortex (#204, Lionel Amrouche/Cyril Calmon/Olivier Gomez/Arnaud Gomez) behaalde Arnaud Gomez de pole-position in de SPX-klasse voor de COOL Racing by GPC Motorsport-Vortex (#24, Alexandre Coigny/Gino Forgione/David Iradj Alexander/Tom Dyer) en de Eurotrac by Bas Koeten-Dodge Viper (#19, Bert de Heus/Daniel de Jong/Ivo Breukers/Leon Rijnbeek).
 
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Christopher Zöchling was lange tijd snelste in de 991-klasse, maar uiteindelijk eiste Klaus Bachler met de race:pro motorsport-Porsche 911 Cup (#63, Stanislav Minsky/Murad Sultanov/Klaus Bachler/Carlos Rivas/Mark Wallenwein) met een rondetijd van 2:03.556 minuten de eerste startplaats in de klasse voor zich op. Daarachter volgde de snelste van de beide MSG-Motorsport-Porsches (#92, Philipp Sager/Alex Autumn/Christopher Zöchling/Nico Rindlisbacher/Stephan Kuhs) op de tweede plaats voor de Black Falcon TMD Friction-Porsche (#69, Burkhard Kaiser/Sören Spreng/Miguel Toril/Bandar Alesayi) als derde.  
 
In de SP2-klasse bepaalde Jaap van Lagen met een tijd van 2:04,571 minuten met de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting (#207, Wolfgang Kaufmann/Kalman Bodis/Jaap van Lagen/Heino Bo Fredriksen) het tempo. Daarachter volgden de Vortex V8-GC Automobile (#203, Günther Deutsch/Marco Deutsch/Mathieu Pontais/Kurt Thiel) en de Speed Lover-Porsche 991 Cup (#78, Guy Verheyen/Pierre-Yves Paque/Jean-Michel Gerome/Pieder Decurtins/Richard Verburg).
 
CWS - Ginetta G55 GT4
CWS - Ginetta G55 GT4
De Brite Mike Simpson behaalde met de CWS Ginetta G55 GT4 (#178, Colin White/Tom Hibbert/Mike Simopson/Brandon Gdovic) de pole-position in de klasse SP3-GT4. Al vroeg in de sessie reed Simpson zijn snelste tijd van 2:08,835 minuten en bleef daarmee bovenaan. Jann Mardenborough behaalde met de Nissan GT Academy Team RJN-Nissan (#123, Jann Mardenborough/Ricardo Sanchez/Romain Sarazin/Johnny Guindi) de tweede plaats, voor de Century Motorsport Ginetta (#229, Nathan Freke/Alden Moffat/Jack Mitchell/Ben Green), waarmee Freke in de slotfase nog naar de derde plaats reed.
 
In de TCR-klasse stond aanvankelijk Sebastiaan Bleekemolen met de Team Bleekemolen-SEAT Leon TCR (#100, Sebastiaan Bleekemolen/Michael Bleekemolen/Dennis de Borst/Aart-Jan Ringelberg) bovenaan, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de tweede plaats, nadat de veelzijdige Zwitser Mathias Beche met een tijd van 2:11,319 minuten de Modena Motorsports-SEAT Leon TCR (#216, Wayne Shen/John Shen/Francis Tjia/Mathias Beche) op de eerste startplaats zette. De derde plaats in de klasse was voor de gloednieuwe Cadspeed Racing with Atech Audi RS3 LMS (#108, James Kaye/Julian Griffin/Erik Holstein/Finlay Hutchinson), die in Dubai zijn lange-afstandspremière beleeft.
 
In de CUP1-klasse eindigde Oskar Sandberg in de Sorg Rennsport-BMW (#151, Stephan Epp/Christian Andreas Franz/Michael Hollerweger/Heiko Eichenberg/Oskar Sandberg) met een tijd van 2:18,099 minuten bovenaan. Daarachter volgde de snelste van de beide Bonk Motorsport-auto’s (#146, Hermann Bock/Rainer Partl/Max Partl) op de tweede plaats en de tweede Sorg Rennsport-BMW (#152, Ahmed Al Melaihi/Jesus Diez/José Manuel de los Milagros/George Richardson/Shawn Peh) als derde.
 
Het Team Altran Peugeot behaalde de eerste twee plaartsen in de klasse A3. Gonzalo Martin de Andres zette de Peugeot 308 met het startnummer 908 (#908, Yusif Bassil/Thierry Boyer/Gonzalo Martin de Andres/Loïc Dupont) op pole-position, gevolgd door de zusterauto (#308, Guillaume Roman/Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen). De Cor Euser Racing BMW (#71, Sam Allpass/Richard Verburg/Cor Euser/Klaus-Dieter Frommer/Michael Nielsen) kwalificeerde zich als derde. 
 
Team Sally Racing 2 - Renault Clio Cup III
Team Sally Racing 2 - Renault Clio Cup III
In de klasse A2 reden er drie verschillende merken op de eerste drie plaatsen. Snelste auto in de training was de Team Eva Solo/K-Rejser-Peugeot RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard/Henrik Sørensen) met een tijd van 2:19,819 minuten, gereden door Jacob Kristensen. Daarachter volgde de Team Cooksport-Renault Clio (#172, Alex Sedgwick/Shayne Deegan/Oliver Cook/Jonathan Maybin/Josh Cook), terwijl het lokale team Lap57 Motorsport mit dem Honda Integra DC5 (#570, Junichi Unemoto/Kouich Okumura/Teruhiko Hamano/Peter Jürgen/Ashan Silva) de derde plaats behaalde.  
 
Na de warm-up van 10.00 tot 10.30 uur start de race morgen om 14.00 uur lokale tijd. Live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar op de website www.24hseries.com. Daarnaast zijn er ook regelmatige updates via Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series).

--- Qualifying Hankook 24H DUBAI (PDF) ---

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 12 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons