van der Horst

Hankook 24H DUBAI: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

De Audi R8 LMS onder de banner van MS7 by WRT, met aan het stuur Mohamed Bin Saud, Saoedisch GT-kampioen met WRT in 2017, Christopher Mies, Michaël Vergers en Dries Vanthoor leek lange tijd op weg om op zijn minst mee te strijden voor de podiumplaatsen in de 24 Uur van Dubai, de opener van het internationale uithoudingsseizoen. Terwijl in Europa de motoren nog zwijgen, is Dubai traditiegetrouw de eerste grote afspraak voor de Europese topteams uit GT3 en WRT en Audi behoren daar absoluut toe. Na de winst in 2015, voor onder meer de oudere broer van Dries, Laurens Vanthoor, wilde het Belgische team die zege nog eens overdoen en daar zette het de grote middelen voor in. Echter onder meer een laat probleem met de aandrijving zorgde voor een finish in mineur en een zevende plaats in de eindrankschikking.
De 24 Uur van Dubai is een bijzonder harde wedstrijd, niet alleen vanwege de vaak toch hoge temperaturen, maar met bijna 90 wagens op de startgrid, is de kans op incidenten ook enorm groot.
 
Het was mijn eerste maal in Dubai”, vertelt Dries Vanthoor, “en inderdaad, het was geen makkelijke race. Niet alleen is er het grote startveld, op een circuit dat toch korter is dan Spa of Le Mans, maar er zijn ook heel wat toerwagens en kleinere GT’s die behoorlijk minder snel zijn. Winnen in Dubai is dan ook niet alleen een kwestie van snel zijn, maar ook van zeer strategisch te rijden, ook vanwege de vele code ‘60’. Hoe dan ook we hebben daar prima rekening mee gehouden. Voor mij hadden wij het beste team, WRT, de beste line up en we hebben ook ijzersterk gereden. Alleen liet het geluk ons wat in de steek en toen we op 20 minuten van het einde zonder aandrijving vielen, en dan nog op één versnelling aan de finish raakte, brak mijn hart een beetje. Nu goed, het is een uithoudingsrace en dan weet je dat alles mogelijk is.
 
Dries Vanthoor trekt nu nog verder door naar de andere kant van de wereld, want met de WRT Audi R8 LMS start hij samen met Robin Frijns en Stuart Leonard in de Liqui-MolyBathurst 12 Hour van 2 tot en met 4 februari. 

Dries Vanthoor PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 15 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons