van der Horst

Hankook 24H Dubai: Al 70 inschrijvingen voor 2018

Start Hankook 24H DUBAI 2017
Start Hankook 24H DUBAI 2017
Voor meer en meer coureurs en teams van over de hele wereld is het een goede traditie geworden om het nieuwe raceseizoen in Dubai te beginnen. Volgend jaar vormt daarop geen uitzondering, want de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI vindt van 11-13 januari op Dubai Autodrome plaats. Hoewel het nog bijna acht maanden duurt tot aan de race, zijn er al 70 inschrijvingen binnen. “En zeker niet alleen maar GT3-auto’s, want de voorlopige inschrijflijst bevat een goede mix van toerwagens, GT’s en 24H Specials. De belangstelling van TCR-toerwagenteams neemt toe; er zijn al 15 TCR-auto’s ingeschreven. CREVENTIC blijft ernaar streven om toerwagens voor Dubai en de andere races van de 24H SERIES aan te trekken en is daarom verheugd dat de helft van de voorlopige inschrijflijst uit toerwagens en GT4’s, bestaat”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is de promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).
  • LTF
Hankook 24H DUBAI 2017
Hankook 24H DUBAI 2017
De Hankook 24H DUBAI heeft zijn reputatie als een van de toonaangevende lange-afstandsraces in de wereld stevig gevestigd. Het evenement vond in 2006 voor de eerste maal plaats en is het vlaggenschip van de 24H SERIES powered by Hankook. Gerrie Willems: “In het reglement blijft de nadruk liggen op een open en sportief karakter voor een grote variëteit van auto’s en een combinatie van amateurs, gentlemen-rijders, semi-pro’s en professionele coureurs. Rekening houdend met de waardevolle reacties van onze teams en rijders zullen we een aantal belangrijke verbeteringen doorvoeren. Zo werken we niet langer met minimum referentie-rondetijden, maar gaan we terug naar normaal racen. Ook willen we voor meer duidelijkheid met betrekking tot straffen zorgen.”
 
Een aparte GT4-klasse als noviteit voor 2018
 
Hankook 24H DUBAI 2017
Hankook 24H DUBAI 2017
“Op basis van een overeenkomst met SRO voeren we voor al onze evenementen vanaf 2018, te beginnen met de race in Dubai, een aparte GT4-klasse in”, vervolgt Willems. “Met nieuwe GT4-auto’s van Audi, BMW en Mercedes-AMG, die volgens verwachting volgend jaar leverbaar zijn, en het grote aantal GT4-auto’s van McLaren en Porsche dat nu al rijdt, wordt deze klasse steeds belangrijker. GT4-auto’s hebben bewezen, perfect geschikt te zijn voor lange-afstandsraces, dus passen ze uitstekend in de 24H SERIES en de 24H TCE SERIES powered by Hankook. Voor de niet-GT4-auto’s die nu in de SP3-GT4-klasse rijden, handhaven we de SP3-categorie.”
 
Een probleemloze ervaring met verschillende transportoplossingen
 
Hankook 24H DUBAI 2017
Hankook 24H DUBAI 2017
Omdat CREVENTIC de race in Dubai al zo vaak heeft georganiseerd, beschikt het over ongeëvenaarde ervaring op het gebied van logistiek en de handling van de auto’s en materiaal in verband met het evenement. Het is een goede gewoonte dat standaard zeetransport naar en terug uit Dubai in het inschrijfgeld is inbegrepen, wat voor de teams een probleemloze ervaring garandeert. “Wij zorgen voor het transport vanuit de EU naar de Verenigde Arabische Emiraten en terug, de douanefaciliteiten en aanleveren en afhalen op Dubai Autodrome. Als teams op het circuit aankomen, kunnen ze meteen beginnen met het uitladen van de containers en het inrichten van de pitbox”, zegt Daphne Gengler, logistiek manager van CREVENTIC. “Op basis van onze ervaring met deze betaalbare en plezierige transportopties biedt CREVENTIC ook diverse mogelijkheden aan voor teams die in november van dit jaar willen deelnemen aan de eerste editie van onze Hankook 24H COTA, waardoor ze in staat worden gesteld dit te combineren met de deelname in Dubai.”
 
Prototypes opnieuw in actie in Dubai
 
Start Hankook 3X3H DUBAI 2017
Start Hankook 3X3H DUBAI 2017
Na de zeer succesvolle première van dit jaar in Dubai vindt in januari 2018 opnieuw een race voor prototypes op Dubai Autodrome plaats. De exacte details worden nog bekendgemaakt, maar een totale duur van twaalf uur is gepland. De prototypes rijden op het weekeinde voorafgaand aan de Hankook 24H DUBAI, dus op 5 en 6 januari 2018.
 


Aantrekkelijk inschrijfgeld met gereduceerd tarief voor enkele klassen
 
Hankook 3X3H DUBAI 2017
Hankook 3X3H DUBAI 2017
Het inschrijfgeld blijft aantrekkelijk met dezelfde prijzen als voor de race van dit jaar en zelfs een reductie voor de klassen 991, SP3 en GT4. Een korting van 1.000 Euro is van toepassing voor alle teams, onafhankelijk van de klasse waarin ze rijden, die hun inschrijving en betaling voor 15 augustus 2017 hebben afgerond. CREVENTIC biedt tevens betaalbare reisarrangementen en cateringfaciliteiten op het circuit aan. Live-streaming met commentaar van Radiolemans.com is gepland voor de Hankook 24H DUBAI. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

--- Voorlopige deelnemerslijst Hankook 24H DUBAI 2018 (pdf) ---

--- Tijdschema Hankook 24H DUBAI 2018 (pdf) ---

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 18 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons