van der Horst

Hankook 24H MISANO: 24H TCE SERIES is halfweg seizoen

Hankook 24H Silverstone
Hankook 24H Silverstone
De 24H TCE SERIES powered by Hankook komt weer op gang. Dit weekend zal het Misano World Circuit Marco Simoncelli de place to be zijn voor touring car fans en gastheer zijn voor de Hankook 24H MISANO, de derde ronde van het kampioenschap. Met een grid waar de TCR-klasse centraal staat en met bekenden als de Italiaan Emanuele Pirro en de Nederlander Jan Lammers, tekenen we het halfwegpunt van dit seizoen.
Hankook 12H Magny-Cours
Hankook 12H Magny-Cours
Dit weekend zal de focus volledig gericht zijn op de TCR-klasse. Teams vanuit vijf verschillende landen zullen strijden voor de touring car eer met onder meer Honda Civic, Audi RS3 LMS en SEAT León als strijdwapen. Verder zullen ook gelijkaardige TCR machines zich weren in de SP4-GT3 klasse. Naast de gevestigde Ginetta G55 GT4 zullen we ook de Peugeot 308 Racing Cup in actie zien en ook het debuut meemaken van de Hyundai i30 N. Team Africa Le Mans, die vorig weekend ook erbij was tijdens de Hankook 12H IMOLA, komt met een opmerkelijke rijders line-up aan de start. Niemand minder dan Emanuele Pirro en Jan Lammers, beiden voormalig winnaars van de 24 uren van Le Mans, zullen de Ginetta temmen voor het Zuid-Afrikaanse team.

Met goeie resultaten in Silverstone en Magny-Cours, gaat het Belgische team QSR (leider CUP1-klasse) als leiders van het teamklassement aan de start in Misano, dicht gevolgd door CWS (leider in SP3-GT4), Monlau Competicion en Pit Lane Competizioni (top twee in de TCR-klasse). Vier ploegen die dit weekend alles op alles zullen zetten om de leiding te kunnen overnemen van de Belgen. Maar voor QSR is dit niet alles. Met Mario Timmers, Jimmy de Breucker en Rodrigue Gillon vinden we ook drie van de vier renners die de BMW M235i Racing Cup bemannen, aan kop van het algemeen 24H TCE Series rennersklassement.

Op vrijdag 7 juli zal er tussen 14.00 en 17.00 uur een optionele private test zijn, gevolgd door een vrije training tussen 17.15 uur tot 18.45 uur. De startgrid zal beslist worden tijdens een uur durende kwalificatie sessie voor alle klasses tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Op zaterdag 8 juli zullen de wagens vanaf 8.00 uur hun startplaatsen innemen. Om 9.00 uur zal het startschot gegeven worden en 24 uur later zullen we de winnaar kennen. Na het afvlaggen zal er een publicatie van officiële resultaat zijn en natuurlijk het podium-ceremonie.

Regelmatige updates zijn er op de diverse sociale-mediakanalen van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook: Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series), alsmede op de website van de serie www.24htceseries.com. Uiteraard is er via de website ook live-timing beschikbaar. Hankook is titelsponsor en de officiële bandenleverancier van het evenement, Panta is de officiële brandstofleverancier en BRM is de officiële partner van de tijdwaarneming. BRM, Speedcom (radiocommunicatie-apparatuur en support), DRD international (stickers) en Stand21 (racekleding en -uitrusting) zijn in het rennerskwartier aanwezig met verkoop- en servicestands. Nadere informatie is te vinden op de website van de serie, www.24htceseries.com.

24HSeries Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 6 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Misano.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons