van der Horst

Hankook 24H PAUL RICARD: Halfweg het kampioenschap

Start 24H CIRCUIT PAUL RICARD
Start 24H CIRCUIT PAUL RICARD
Via de woestijn in Dubai, over de heuvels van Toscane en de bergen van Oostenrijk, houdt de 24H SERIES powered by Hankook-karavaan nu halt aan de Mediterrane kust voor de Hankook 24H PAUL RICARD. Met deze manche, voor het eerst van juni naar mei verplaatst, zitten we al op de helft van het kampioenschap en het wordt opnieuw een goede mix van GT's en Touring Cars. Op dit moment tekenen reeds 50 teams present maar er zijn nog plaatsen vrij voor teams die last-minute zich willen inschrijven.
  • Powercars
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De best vertegenwoordigde klasse is A6. Met dertien GT's is er een goede diversiteit van merken, waarbij Mercedes de kroon spant met vier AMG GT3's, ondermeer met de titelverdediger en leider in het GT teamklassement, Hofor Racing. Verder binnen deze klasse vinden we ook nog Scuderia Ferrari met Ferrari en de Porsche van Herberth Motorsport, beiden winnaars van de vorige manches aangevuld met een aantal Renaults en Audi's. In de 991 zie we MSG Motorsport terug als een van de vijf deelnemers. Deze maakte een opmars na de Hankook 12H MUGELLO in het gezamelijk GT teamklassement en zal een te duchten tegenstander worden.

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
In de SP2-klasse vinden we onder meer VDS Racing Adventures terug met de MARC Focus V8. Zij nemen het ondermeer op tegen een duo Porsches en een GC Automobile voor de klasseoverwinning. Daarnaast nog een aantal interessante wagens in de SP3-klasse terwijl de strijd in de TCR-klasse, met maar liefst acht wagens van vier verschillende merken, bijzonder hevig zal zijn. Afsluiten doen we met de CUP1 klasse, met voorlopig drie BMW M235i Racing Cup's die reeds inschreven.

Zoals alle races van de 24H SERIES kan je ook nu de wedstrijd live volgen op stream met professionele commentaar van Radiolemans.com en op verschillende social media. De race zelf is tussen 5 en 7 mei.

Foto's: 24H Series by Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 21 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons