van der Horst

Hankook en FFF slaan de handen in elkaar

Hankook FFF Racing Team
Hankook FFF Racing Team
Dit jaar zal de opvallende Hankook kleurenstelling weer te zien zijn op de Nürburgring Nordschleife. De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant ondersteunt FFF Racing Team en Lamborghini bij een serieuze poging op succes in de door Duitse constructeurs gedomineerde 24 Uren van de Nürburgring.
Naast de talrijke successen in de GT World Challenge Europe liet FFF vorig jaar al uitschijnen dat het ook wil schitteren op de hyper specifieke Nordschleife. Daarin kaderde dan ook een eerste deelname aan de jaarlijkse NLS-wedstrijd over zes uur. Het van oorsprong Aziatische team schrijft een exemplaar van de Lamborghini Huracan GT3 EVO voor de volledige Nürburgring Langstrecke Serie, wat meteen ook wijst in de richting van een project op lange termijn. Het merendeel van de wedstrijden vindt namelijk plaats na de etmaalrace (die overigens geen deel uitmaakt van de NLS kalender).

Achter het stuur treffen we vier fabrieksrijders, met teambaas Andrea Caldarelli, Marco Mapelli, Giacomo Altoe en Mirko Bortolotti, vorig jaar nog tweede in de 24 Uren met Audi. Mapelli beschikt overigens over heel wat ervaring met Huracan op de Nordschleife en dat met Konrad Motorsport, dat al veel langer een Lamborghini in de Eifel runt, weliswaar met een iets meer bescheiden line-up.

Foto: FFF



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 25 februari 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons