van der Horst

Harry Steegmans nieuwe directeur Circuit Zolder (Update)

Ingang Circuit Zolder
Ingang Circuit Zolder
Sven Pribylla verlaat eind deze maand Circuit Zolder, zo vernam Autosport.be. De Limburger timmerde de voorbije jaren hard aan een heropleving van het voormalige F1-circuit en dat uitte zich onder meer in opgefriste faciliteiten en de komst van DTM. Daarnaast meldt het Het Belang van Limburg vandaag dat ex-racer Harry Steegmans de fakkel overneemt van Pribylla en het Limburgse circuit uit de coronacrisis moet leiden.
Podium 24 Uur Zolder 2007
Podium 24 Uur Zolder 2007
Met Steegmans kiest de Raad van Bestuur onder leiding van Jacques Heynen voor een voormalig Belcar-rijder, iemand die onder andere tweede eindigde in de 24 Uur van Zolder in 2007 (centraal links op de foto). Steegmans werkte de Limburgse etmaalrace dat jaar af op een Porsche 996 Biturbo van AD Sport, samen met patron Albert Vanierschot, Patrick Schreurs en Erik Bruynoghe. First Motorsport leek de editie 2007 te gaan winnen, tot de troepen van Jo Jamers een quasi zekere zege in rook zagen opgaan nadat de versnellingsbak van hun Porsche het begaf in de eindfase. De zege ging dat jaar naar GPR, met Maxime Soulet, Marc Goossens en de broers Maxime en Guillaume Dumarey. Die laatstgenoemde kondigde deze week overigens aan nog voor het einde van het jaar opnieuw vader te worden.

Update 12:00

Harry Steegmans
Harry Steegmans
Circuit Zolder bevestigt intussen de komst van Steegmans via onderstaande video. Een tweetal uur later volgde er nog een formeel persbericht van de Limburgse omloop. “Na 3 maanden uitvoerig testen en grondige selecties hebben we een nieuw algemeen directeur. Ik ben fier dat we als bestuur een klepper als Harry Steegmans aan boord kunnen halen. Zijn achtergrond als entrepreneur, manager en consultant zorgen voor bakken ervaring op het vlak van marketing en management. Het feit dat hij zelf heeft geracet als piloot tijdens de 24u van Zolder geven hem de passie en de flair die nodig is”, aldus Jacques Heynen, voorzitter van de Raad van Bestuur van VZW Terlaemen.


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 8 juli 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons