van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Belgium Racing

Afgelopen weekend werd in het kader van de Spa Euro Race de derde manche verreden voor het BRCC Endurance kampioenschap. We zijn dus net halfweg het seizoen en Belgium Racing kan een zeer positieve tussentijdse bilan voorleggen. Het Limburgs team heeft met het trio Dylan Derdaele-Chris Mattheus-Kenneth Heyer en de Porsche Supercup voor de derde opeenvolgende maal een overwinning geboekt in de Klasse GT Cup en werd bovendien vierde algemeen. Na een zesde plaats in Zolder, een vijfde in het Franse Dijon nu dus een vierde plaats in Francorchamps. Door de hattrick in de Klasse GT Cup wordt de kloof met de concurrentie opnieuw verder uitgediept in de tussenstand van het kampioenschap. En de schitterende vierde plaats algemeen en de daaraan verbonden punten brengt het trio ook op een bijzonder knappe tweede plaats in de algemene tussenstand.
  • Skylimit Events
Teamchef Jan Gabriëls: “Gezien de zware regenbui net voor de start hebben we onze strategie volledig moeten herzien. Chris Mattheus nam de start en kon de pole in de Klasse verzilveren. Hij reed een zeer goede en verstandige stint. Maar we hadden er niet op gerekend dat de piste zo snel zou opdrogen, waardoor we net zoals alle andere teams een vroege pitstop moesten inlassen om slicks te laten monteren. En die vroege pitstop gooide roet in het eten inzake het verbruik van de wagen, waardoor we beslisten om uit voorzorg nog een extra splash and dash in te lassen. Gezien onze stand in het kampioenschap mogen we uiteraard niets aan het toeval over laten. En ook andere teams binnen de Klasse hebben een extra pitstop moeten inlassen met hetzelfde probleem. We hebben dus wel goed gerekend en Chris zo lang mogelijk op regenbanden buiten gelaten. Maar op een bepaald moment waren de verschillen inzake rondetijden met de concurrentie op slicks, zoals de Ferrari van Thiers en de Porsche van MeXT Racing, te groot waarop ook wij Chris vroeger dan verwacht binnen hebben geroepen. We hebben onze strategie behoorlijk moeten bijsturen, maar op het einde van de rit bleek dat we de goede keuze maakten”.

Patric Derdaele: “Het was de bedoeling om op de supersnelle omloop van Francorchamps onze leiderspositie in de Klasse GT Cup te verdedigen en ook Francorchamps te verlaten binnen de top 3 algemeen. We wisten dat het in theorie mogelijk was om binnen de top 3 algemeen nog verder op te klimmen en ook daar zijn we in geslaagd. Nog beter scoren kan nauwelijks en we zijn dus uiteraard heel tevreden met de huidige stand van zaken. Binnen het team draait alles als een Zwitserse uurwerk en iedereen heeft een schitterende job gedaan. We kunnen dus de eerste seizoenshelft zeer positief afsluiten en hebben zelfs nog een verplicht schrapresultaat als joker achter de hand”.

In de algemene tussenstand staat de ProsSpeed-Porsche RS van Bouvy, Coens en Grandjean aan de leiding met 129 punten of 5 meer dan Belgium Racing met Dylan Derdaele, Chris Mattheus en Kenneth Heyer. De voorlopige top drie wordt afgesloten door de PK Carsport Audi R8 LMS van Kumpen, Longin en Makelberge en staat op één puntje van de Porsche Supercup van Belgium Racing. Het blijft dus zeer spannend aan de kop van het kampioenschap algemeen.

In de Klasse GT Cup staat Belgium Racing na een loepzuivere hattrick afgetekend aan de leiding met het maximum van de punten (90) voor het duo Koen Wauters – Dirk Van Elslander in de MeXT Porsche (65) en de Ferrari 458 Challenge van Thiers met 60 punten.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons