van der Horst

Henk Rogiers: Van Autosalon naar VW Fun Cup

Henk Rogiers
Henk Rogiers
Zij die dit jaar naar het Brusselse Autosalon trokken, hebben ongetwijfeld de stand van Kronos Events gezien. De organisator van de VW Fun Cup tekende present in de Heizelpaleizen met een stand voorzien van een simulator en enkele VW Fun Cup's, met het oog op het enthousiasmeren van nieuwe rijders. Die aanpak leverde vruchten op, want reeds bij de seizoensopener in Mettet zagen we een tot dusver onbekende naam op de deelnemerslijst, iemand die in contact kwam met de VW Fun Cup via het Autosalon. Een gesprek drong zich aan...
VGL Racing
VGL Racing
Bij Henk Rogiers kruipt de autosportmicrobe al enkele jaren door de aderen. Zijn bezoek aan de Kronos-stand op het autosalon in Brussels Expo in januari overtuigde hem om de stap te zetten richting de VW Fun Cup en daarmee is Rogiers dit weekend aan zijn debuut in de autosport toe. In het verleden nam de sympathieke inwoner van Meise al deel aan enkele trackdays, onder andere eentje op Mettet, maar racen in de VW Fun Cup is toch nog een ander paar mouwen.

VGL Racing
VGL Racing
"Ik heb met de VW Fun Cup een testdag op Zolder afgewerkt alvorens ik vrijdag hier in Mettet het stuur nam en ik kan niet ontkennen dat het toch wel wat doet met een mens. Het rijden in een vol deelnemersveld tussen piloten met en zonder ervaring maakt van iedere ronde opnieuw een uitdaging. VGL Racing wist me van in het begin te overtuigen om met hen in zee te gaan. Het is een goed team met een duidelijke structuur waar toch plaats is voor het nodige enthousiasme. Want hoewel het niveau hier erg hoog is, amuseer ik me iedere minuut! Ik leer iedere ronde bij en dat vertaalt zich cash in mijn chrono's, die met elke sessie beter en beter worden. Mettet is geen lang circuit en tijdens de acht uur durende race van morgen verwacht ik veel actie op de baan. En dat op een circuit dat op zich al vrij uitdagend is, zeker als je weet dat ik tot enkele maanden geleden nog nooit in een raceauto had gezeten..."

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op zaterdag 23 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours of Mettet.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons