van der Horst

Het helse weekend van Augusto Farfus en Martin Tomczyk

Schubert Motorsport - BMW Z4 GT3
Schubert Motorsport - BMW Z4 GT3
Wie het interview met Bart Mampaey op Autosport.be las, weet al dat RBM piloot Augusto Farfus door BMW opgedragen is om hetzelfde weekend als de DTM race op Brands Hatch ook uit te komen in de 24 uren van de Nürburgring. Ook Martin Tomczyk bevindt zich in hetzelfde schuitje en zal beide races betwisten. Dit is mogelijk omdat de 24 uren race dit jaar uitzonderlijk op zondag en maandag verreden wordt.
BMW is duidelijk van plan om dit jaar alles op alles te zetten om de fameuze 24 uren race in de groene hel op haar naam te schrijven. Niet alleen Marc VDS Racing krijgt het statuut van officieel BMW team en wordt voor één weekend omgedoopt tot BMW Sports Trophy Team Marc VDS, ook het BMW Team Schubert zal het Beierse merk officieel vertegenwoordigen.  BMW delegeert dan ook verschillende van zijn officiële rijders naar het team, zo wordt de wagen #19 bestuurd door Uwe Alzen, Dirk Müller, Jorg Müller en Augusto Farfus en de #20 door Martin Tomczyk, Dirl Adorf, Claudia Hürtgen en Jens Klingmann.

Augusto Farfus en Martin Tomczyk zijn echter hetzelfde weekend ook ingeschreven voor de DTM manche op het Britse Brands Hatch. De beide rijders kunnen echter ongestoord hun DTM weekend afwerken omdat de 24 uren van de Nürburgring dit jaar starten op zondag namiddag en eindigen op Pinkstermaandag. Dus direct na de DTM race stappen Farfus en Tomczyk in op een vliegtuig en vertrekken richting de Eifel. In de late namiddag komen zij toe op de Nürburgring waar zij instappen op hun respectievelijk toegewezen wagens. De twee rijders zullen dus niet deelnemen aan de proefritten op het Nordschleife circuit, maar slechts tijdens de race hun wagen in handen nemen.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 3 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons