van der Horst

Het TCR Benelux-seizoen begint in Boedapest

En we zijn vertrokken! Dit weekend start het seizoen 2019 van de TCR Benelux op de Hungaroring, net buiten Boedapest. Gedurende vijf manches maakt dit toerwagenkampioenschap deel uit van de TCR Europe, waarbij tien rijders zullen strijden om de Benelux-titel. Met een licentie uit de Benelux, of uitkomend voor een team met zo een licentie, zullen ze zowel proberen algemeen voorin te strijden, als te schitteren in deze race-in-de-race.
  • Powercars
Er staan twee races van 23 minuten + 1 ronde op het programma, allebei op zondag, om 11u20 en 14u30. Ze kunnen live worden gevolgd op het Auvio-platform van de RTBF (www.rtbf.be/auvio) of op de internetsite van TCR Europe (www.tcr-series.tv/europe).
 
Stéphane Lémeret, in 2016 de allereerste kampioen van de TCR Benelux, maakt in Hongarije een eenmalige comeback. De rijder/journalist vervangt er op de Honda Civic TCR #2 de Nederlander Tom Coronel, die dat weekend actief is in de FIA WTCR. Omdat hij zelf niet in aanmerking komt voor de titelstrijd zal de Brabander er alles aan doen om Boutsen Ginion Racing een maximum aan punten in het teamkampioenschap te bezorgen. Lémeret zal het echter moeten opnemen tegen een hele schare zegehongerige jonge wolven. Maxime Potty, vorig jaar vice-kampioen, stelt opnieuw zijn vertrouwen in de VW Golf GTI TCR. De 19-jarige uit Hamoir keert wel terug naar Team WRT en steekt zijn ambitie dan ook niet onder stoelen of banken: hij wil niet alleen uitstekend presteren in het Europese kampioenschap, maar ook de titel in TCR Benelux!
 
Ook een andere Belg komt met grote ambities aan de start. In de kleuren van het RACB National Team en Comtoyou Racing wil Gilles Magnus (19 jaar) zich met zijn Audi RS 3 LMS TCR in de strijd voorin mengen. De ex-eenzitterracer heeft al in GT- en protoraces getoond dat hij zich snel kan aanpassen, en het lijdt geen twijfel dat de Antwerpenaar ook fluks de fijne kneepjes van de toerwagenracerij onder de knie zal krijgen.
 
De jaargang 2019 van de TCR Benelux krijgt ook een indrukwekkende Franse delegatie over de vloer. Aurélien Comte schreef zich in extremis in met de Peugeot 308 TCR van het Belgische DG Sport en keert na een mondiale campagne in FIA WTCR terug naar Europa – en het Benelux-kampioenschap. Uiteraard maakt hij deel uit van de grote favorieten!
 
Ook Julien Briché en het jonge talent Lilou Wadoux (18 jaar) verdedigen de Franse kleuren én die van het merk-met-de-leeuw, maar wel met wagens van JCB Compétition, dat rijdt met een licentie van de Belgische federatie (RACB). De Nordist, vorig jaar derde in het kampioenschap, liet afgelopen weekend in Nogaro de dubbel in de Peugeot 308 Racing Cup optekenen en zit dus alvast in het goede ritme!
Bij JSB stoomt men ook de Cupra Leon TCR van de andere amazone van het startveld klaar. Ook Marie Baus-Coppens werkt opnieuw een campagne in het kampioenschap af.
 
De TCR Benelux krijgt verder ook een internationaal tintje, dankzij Team WRT – dat een Audi RS 3 LMS TCR voor de Urugayaan Santiago Urrutia inzet – en dankzij de Luxemburgse formatie Autodis Racing by Target Competition, met de jonge Slovaak Mat’o Homola (ex-teammaat van Aurélien Comte in FIA WTCR) en de ervaren Serviër Dusan Borković. Hoewel deze twee kleppers in de eerste plaats op de Europese titel zullen mikken, zullen ze het zeker niet nalaten om ook een gooi te doen naar de kroon in de TCR Benelux, mocht de gelegenheid zich voordoen. De race-in-de-race zal in ieder geval voor extra spektakel zorgen!
 
 
Kalender TCR Benelux 2019
 
27-28 april: Hungaroring (HUN)
24-26 mei: Hockenheim (DEU)
08-09 juni: Spa-Francorchamps (BEL)
21-22 september: Barcelona (ESP)
12-13 oktober: Monza (ITA)

Persbericht TCR BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 24 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons