van der Horst

Hexis Racing blijft op zoek naar investeerder – deadline nadert

Hexis Racing - McLaren MP4-12C
Hexis Racing - McLaren MP4-12C
De tijd dringt voor Hexis Racing in de zoektocht naar een nieuwe geldschieter. Het Franse team maakte vorige maand bekend zijn activiteiten te stoppen indien er geen investeerder gevonden wordt die de fakkel overneemt van de Hexis Group. “Het ziet er niet goed uit,” verklaarde teambaas Philippe Dumas aan autosport.be afgelopen weekend. “Er moet een oplossing gevonden worden tegen 10 december of we sluiten de deuren.”
Er wordt momenteel nog druk gepraat achter de schermen en verschillende pistes worden overwogen, maar een geschikte investeerder werd nog niet gevonden. “We proberen de situatie te redden met McLaren, maar het blijft moeilijk,” ging Dumas verder. “GT3 blijft een klantenprogramma voor hen, maar aan de andere kant willen zij ons ook niet kwijt. Onze relatie is uitstekend en ze proberen ons te helpen door ons in contact te brengen met potentiële sponsors of een mogelijk programma aan te wijzen, maar voorlopig ziet het er naar uit dat dit niet zal volstaan.”
 
Hexis Racing - McLaren MP4-12C
Hexis Racing - McLaren MP4-12C
Dumas blijft dan ook realistisch en bekijkt de zaken zeer nuchter. “Hexis Racing is een hechte familie die samen al zeer veel heeft bereikt, ondanks het feit dat we nog jong zijn. Misschien is het beter om nu te stoppen en de goede herinnering vast te houden, in plaats van proberen te overleven in slechte omstandigheden. We willen de zaken op de juiste manier aanpakken en als dat niet mogelijk is, kunnen we beter stoppen.”

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 27 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons