van der Horst

Hint Liberty Media naar aanpassing huidige krachtbronnen?

Greg Maffei - CEO Liberty Media
Greg Maffei - CEO Liberty Media
Greg Maffei, CEO bij Liberty Media, liet doorschemeren dat de Formule 1 zijn reglementen met betrekking tot de huidige krachtbronnen moet aanpassen. Vorige week liet FIA-president Jean Todt verstaan dat er geen terugkeer zou komen naar de brullende V8, V10 of V12 motoren, en zei dat de globale samenleving dit ook niet zou aanvaarden. De huidige hybride krachtbron blijft nochtans hoogst controversieel en dat is ook opgevallen bij de nieuwe eigenaars van de koningsklasse van de autosport.
Felipe Massa - Williams
Felipe Massa - Williams
“Er zijn inderdaad dingen die moeten gebeuren met de motoren, alsook met het DRS-systeem. Er zijn ook enkele dingen die we moeten trachten te balanseren met betrekking tot de hoeveelheid geld dat elk team krijgt”, aldus Maffei in de Spaanse sportkrant AS. Hij liet ook weten dat ze achter de schermen ook hard werken om sommige Europese circuits terug op de F1-kalender te plaatsen. “Er zijn altijd races die komen en gaan maar het is niet goed als het om een traditionele Europese omloop gaat die geliefd is bij de fans.”

Circuit Paul Ricard
Circuit Paul Ricard
“Ondertussen zijn we al gestart met het proces om deze circuits terug te brengen”, gaat de CEO van Liberty Media verder. “We doen ons best om Duitsland terug op de kalender te krijgen. Paul Ricard (Frankrijk) hebben we reeds terug gekregen.” Ook liet hij verstaan dat sommige race weekends in het algemeen meer spannend moeten gemaakt worden. “Als referentie nemen we de beste Grand Prix zoals Mexico, Singapore en Abu Dhabi. Hetgeen wat daar gebeurt zouden we ook naar de traditonele renbanen moeten brengen”, zei Maffei verder.

Foto's: Racing International Photography, Wall Street Journal & Creventic 24 Hours




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 14 maart 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons