van der Horst

Historic GP Zolder: De eerste voor Totaalplan Racing

Bij Totaalplan Racing blikt men meer dan tevreden terug op afgelopen weekend waarin het team, na een nieuwe dubbele pole positie, zijn eerste overwinning ooit wist te scoren, net iets meer dan een jaar na hun debuut!
  • STX Motorhomes
“We waren er vorig jaar al eens heel dichtbij, zij het niet dat een haperende tankinstallatie ons de das omdeed toen we comfortabel aan de leiding lagen”, licht teameigenaar Mario Martlé toe. “De overwinning van #20 doet deugd en is na de recent gedane inspanningen een beloning voor het volledige team. Persoonlijk kan ik tevreden terugblikken op de resultaten van Kenneth en mezelf. We komen elke race een stap dichter bij de concurrentie, wat uiteraard vertrouwen geeft met het oog op de 24u van Zolder.”

De overwinning op zaterdag van de zusterwagen kwam echter niet uit de lucht vallen. De Oost-Vlaamse équipe is na de moeilijke seizoensstart niet bij de pakken blijven zitten. “Klopt, we hebben een aantal extra testdagen ingelast en daar hebben we vertrouwen uit gehaald”, erkent Cédric Wauters.

Een makkelijke race werd het echter niet. “Het was bloedheet in de auto, dat in combinatie met een haperend radiosysteem maakte de omstandigheden er niet makkelijker op. Het klinkt misschien wat repetitief, maar dit soort wedstrijden doen me nog meer beseffen wat voor een prachtkans ik bij Totaalplan Racing heb. Al sinds mijn debuut in de autosport heb ik er een hobbelig parcours opzitten waar ik moest knokken voor elke kans. Daar heb ik echter wel uit geleerd om het absolute maximum uit elke situatie te halen. Deze overwinning is dan ook het mooiste wat ik kan terugdoen voor Mario en het volledige team. Het was de bevestiging waar ik voor mezelf al even naar op zoek was, al smaakt dit uiteraard naar meer. Tenslotte wil ik ook mijn teamgenoot Jarno bedanken om tijdens zijn stint foutloos te blijven en onze overwinning veilig te stellen”, besluit Wauters.

Op zondag reed #20 van Wauters – D’hauw naar een verdienstelijke vierde plaats, net geen podium, maar daar hield men bij Totaalplan Racing op voorhand ook rekening mee, wetende dat er een podium of misschien zelfs een tweede overwinning in zat. “Op zaterdag wouden we absoluut een klinkend resultaat behalen waardoor we opteerden voor een agressieve strategie. Op zondag hebben we deze bewust omgedraaid en Jarno meer rijtijd gegund, voornamelijk om zijn ontwikkeling niet te belemmeren, iets wat we als team zeer hoog in het vaandel dragen”, verduidelijkt Mario Martlé.
Veel tijd om na te genieten is er echter niet, want over een dikke maand moet het team alweer vol aan de bak tijdens de 24 hours of Zolder die op 25 en 26 september verreden wordt.

Persbericht Totaalplan Racing  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons