van der Horst

Hockenheim: Race 1: Van der Linde en Rast zijn kampioen

Van der Linde, Abt en Rast
Van der Linde, Abt en Rast
Kelvin Van der Linde en René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) eindigden slechts tiende in de eerste race in Hockenheim maar dat was voldoende om de titel te pakken. Jaap van Lagen (GW IT Racing Team Schütz Motorsport Porsche 911) maakte nog kans op de titel maar de Nederlander verprutste zijn kansen door bij zijn pitstop te vroeg weg te rijden waardoor hij nadien nogmaals moest binnenkomen voor een drive through. Van Lagen eindigde elfde en scoorde dus geen punten waarmee Rast en Van der Linde met nog één race te gaan verzekerd zijn van de titel. Hürtgen/Baumann (PIXUM Team Schubert, BMW Z4 GT3) maakten theoretisch nog kans op de titel maar hun de zesde plaats leverde onvoldoende punten op om hun kansen gaaf te houden. De race werd gewonnen door Andreas Wirth en Daniel Keilwitz (Callaway Competition Corvette Z06.R).
ADAC GT Masters
ADAC GT Masters
De strijd om de zege was even opwindend als de titelstrijd. Luca Ludwig (BKK MOBIL OIL Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG) had bij de start de leiding van de wedstrijd genomen maar zijn ploegmaat Harald Schlegelmilch, die bij de pitstop het stuur overnam kwam al snel onder druk te staan van Martin Ragginger (TONINO Team Herberth Porsche 911 GT3 R) en Wirth. Deze laatste ging eerst over Ragginger en viel dan de leider aan welke hij op drie ronden van het einde van de wedstrijd voorbij ging. Max Sandritter en Jens Klingmann eindigden vierde waardoor het PIXUM Team Schubert in de running blijft voor de titel bij de teams waar Prosperia C Abt Racing nu nog tien punten voor ligt.

Keilwitz/Wirth - Callaway Competition Corvette Z06.R
Keilwitz/Wirth - Callaway Competition Corvette Z06.R
Maro Engel en Jan Seyffarth brachten hun ROWE Racing Mercedes als vijfde over de streep. Hürtgen en Baumann pakten de zesde plaats en kunnen zondag nog vicekampioen worden ten koste van Jaap van Lagen. Sebastian Asch en Philipp Frommenwiler (Farmbacher Racing Porsche 911) kwamen als zevende over de lijn voor Luca Stolz/Maximilian Götz (http Motorsport Mercedes), Nico Bastian/Jaime Alguersuari (ROWE Racing Mercedes) en Kelvin Van der Linde/René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi).
 
ADAC GT; Hockenheim; Uitslag race 1:
 
1. Andreas Wirth/Daniel Keilwitz (Callaway Competition Corvette Z06.R) 35 ronden
2. Luca Ludwig/Harald Schlegelmilch (Zakspeed, Mercedes-Benz SLS AMG) +0.564
3. Robert Renauer/Martin Ragginger (Team Herberth Porsche 911 GT3 R) +1.182
4. Max Sandritter/Jens Klingmann (PIXUM Team Schubert BMW Z4) +2.428
5. Maro Engel/Jan Seyffarth (ROWE Racing Mercedes-Benz SLS AMG) +7.606
6. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4) +7.925
 
Foto's: ADAC GT Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons