Hockenheim: Race 2: Nieuwe zege voor Wirth en Keilwitz – van Lagen vicekampioen

van der Linde/Rast - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
Andreas Wirth en Daniel Keilwitz hebben met hun Callaway Competition Corvette ook de tweede race gewonnen van het finaleweekend van het ADAC GT. Op het circuit van Hockenheim gingen zij de Porsche van Christian Engelhart en Jaap van Lagen vooraf. Voor de Nederlander was die tweede plaats voldoende om de vicetitel binnen te rijven, Claudia Hürtgen en Dominik Baumann die ook in de running waren voor de tweede plek in het kampioenschap finishten immers slechts als vijfde. De laatste podiumplaats was voor de HTP Motorsport Mercedes van Luca Stolz en Maximilian Götz. Kelvin van der Linde en René Rast die zich gisteren al van de titel verzekerden, eindigden de laatste race van het seizoen op een zesde plaats wat hun team Prosperia C Abt Racing genoeg punten opleverde om de titel bij de teams te pakken.
Start race 2
De eerste helft van de race draaide uit in een Corvette-parade, Keilwitz pakte de leiding voor teamgenoot Andreas Simonsen en toen de pitwindow open ging lagen beide Corvette’s zes seconden voor op de Schubert BMW van Baumann. Keilwitz gaf het stuur door aan Andreas Wirth die de leiding behield maar Seiler die Simonsen afloste kwam onder druk te staan van de BMW van Hürtgen. De Corvette spinde en ging van de baan wat dan weer leidde tot een safety car periode die twee ronden zou duren.

Bij de herstart behield Wirth de koppositie maar Hürtgen verloor twee plaatsen aan Engelhart en Stolz. Twee ronden later kwam de safety car opnieuw de baan op,nu na een aanrijding tussen de Porsche van Sebastian Asch en de Audi van Christer Jöns. Wirth liet zich weer niet verrassen bij de herstart maar Hürtgen kwam andermaal slecht weg en viel terug naar de zesde positie achter de Audi van de kampioenen Rast en van der Linde. Deze laatsten kregen echter een tijdstraf voor het aanrijden van Hürtgen en vielen
Keilwitz/Wirth - Callaway Competition Corvette Z06.R
zo terug naar de zesde positie. Keilwitz/Wirth wonnen voor van Lagen/Engelhart, de Nederlander behaalde alzo de vicetitel. Stolz/Götz finishten als derde voor Renauer/Martin Ragginger  (Team Herberth Porsche) en Hürtgen/Baumann. Na Rast/van der Linde ging de zevende plaats naar de Corvette van de kampioen van 2013 Diego Alessi  en zijn ploegmaat Patrick Assenheimer. De achtste plek was voor de imposante Reiter Engineering Chevrolet Camaro van Albert von Thurn und Taxis en Tomas Enge.