van der Horst

Hockenheim: Vijf kandidaten voor de titel

Kelvin van der Linde en René Rast
Kelvin van der Linde en René Rast
Dit weekend worden op het circuit van Hockenheim de twee finale races van het ADAC GT Masters seizoen verreden. Deze laatste manche moet ook beslissen wie de nieuwe kampioen of kampioenen worden. Momenteel maken nog vijf piloten, die drie verschillende merken vertegenwoordigen, aan-spraak op de titel. De meeste kans om de titel binnen te halen maken de Prosperia C Abt Racing rijders Kelvin van der Linde en René Rast, die momenteel op kop liggen en een voorsprong van 35 punten hebben op de Nederlander Jaap van Lagen. Ook Schubert piloten Claudia Hürtgen en Dominik Baumann maken nog theoretisch kans op de titel, maar zij kijken reeds aan tegen een achterstand van 46 punten op het leidende Audi duo.
van der Linde/Rast - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
van der Linde/Rast - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
De 18 jarige Zuid Afrikaan Kelvin van der Linde vormde dit jaar team met de ervaren René Rast op een Audi R8 LMS ultra van het Prosperia C Abt Racing team. Rast, die dit jaar ook de 24 uursraces van Spa en de Nürburgring won, en zijn ploegmaat zegevierden driemaal en staan ruim op kop in het kampioenschap. Als zij van pech gespaard zal de titel hen normaal gezien niet ontglippen.


Jaap van Lagen/Christian Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche 911
Jaap van Lagen/Christian Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche 911
Jaap van Lagen is aan zijn eerste seizoen ADAC GT toe maar was regelmatig vooraan terug te vinden met de Porsche 911 van GW IT Racing Team Schütz Motorsport, hij won twee races en scoorde 170 punten tegenover 205 voor Rast en van der Linde. Van Lagen krijgt in Hockenheim Christian Engelhart als teamgenoot.


Claudia Hürtgen en Dominik Baumann
Claudia Hürtgen en Dominik Baumann
De laatste twee piloten die nog, zij het een kleine kans maken om dit jaar gekroond te worden, zijn de zeer ervaren Claudia Hürtgen en haar jonge teamgenoot Dominik Baumann. Zij kenden in de twee laatste manches weinig geluk en lieten er heel wat punten liggen zodat zij nu aankijken tegen een achterstand van 46 punten. Ook zij wonnen met hun PIXUM Team Schubert BMW Z4 dit jaar al twee races. Zij hebben dit weekend niets te verliezen en zullen alles op alles zetten om de zeges binnen te halen en alzo nog mee te dingen voor de vicetitel, laat staan de titel.

Foto's: ADAC GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op donderdag 2 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons