van der Horst

Hockenheim: Voorbeschouwing Maxime Martin - RACB National Team

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
De DTM sluit zijn seizoen traditioneel af op het circuit van Hockenheim. Het circuit was ook al het decor voor de openingsmanche van het kampioenschap. Maxime Martin hoopt er voor BMW zijn steentje te kunnen bijdragen aan in de strijd om de constructeurstitel. Bij het ingaan van het slotweekend staat de vertegenwoordiger van het RACB National Team op de zesde plaats in de rijdersrangschikking.
Maxime Martin moet toegeven dat Hockenheim niet meteen zijn favoriete omloop is. Toch beschikt hij er over een niet te verwaarlozen voordeel: “We reden hier al bij het begin van het seizoen”, stelt de Belg . “Voor de eerste keer dit jaar kan ik dus rijden op een circuit waar ik al met mijn DTM-bolide heb gereden. Ik ken hier dus wel een beetje de weg.”

Dat zal Martin goed kunnen gebruiken, gezien de inzet van de race. “Mijn teammaat Marco Wittmann heeft de rijderstitel al op zak, ik ben ‘Rookie of the Year’ en BMW Team RMG heeft de teamstitel al vast. Er blijft echter nog een kroon te veroveren: die van de constructeurs. Voor dit laatste weekend staat BMW op de eerste plaats, maar we zullen opnieuw goed voor de dag moeten komen om deze belangrijke titel richting Beieren te sturen. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Ondanks de druk begint de vertegenwoordiger van het RACB National Team vol vertrouwen aan deze race. “Hoewel ik me nog op heel wat vlakken moet verbeteren heb ik toch de indruk dat ik het hele seizoen lang vooruitgang heb geboekt. Ik kan dus een positieve balans opstellen. De overstap van endurance naar sprint is probleemloos verlopen. Ik wist zelfs een race te winnen! Ik voel me dan ook meer en meer thuis aan het stuur van de BMW M4.”

Allemaal elementen die Maxime laten hopen dat hij dit eerste seizoen in de DTM met een positieve noot kan afsluiten. “Ik sta nu zesde in tussenstand, en ben tweede van de BMW-rijders. Maar alles ligt heel dicht bij elkaar. Na de race in Hockenheim kan ik evengoed als derde finishen of als twaalfde. Ik ga meer dan ooit alles geven.”

RACB PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons