van der Horst

Hockenheim: Audi en Green boeken eerste zege - Martin zevende

Jamie Green - Audi RS5 DTM
Jamie Green - Audi RS5 DTM
Jamie Green heeft met groot machtsvertoon de eerste DTM wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Audi-piloot van Team Rosberg reed van pole tot finish aan de leiding en boekte zijn negende zege uit zijn loopbaan. Mercedes palmde de overige podiumtreden in met dank aan Pascal Wehrlein en Paul Di Resta. Onze landgenoot Maxime Martin werd zevende en was daarmee de beste BMW-rijder.
Pascal Wehrlein - Mercedes-AMG C63 DTM
Pascal Wehrlein - Mercedes-AMG C63 DTM
Tijdens de kwalificatie vlak vóór de race was het al duidelijk dat Audi de beste papieren had. Weliswaar reden Wehrlein voor Mercedes en Augusto Farfus voor BMW respectievelijk de tweede en derde tijd, Audi had toch zes wagens in de top tien. De pole positie ging naar Green die met een 1:33.044 een tiende sneller was dan Wehrlein. Achter Farfus maakten de Audi-piloten Edoardo Mortara en Nico Müller de top vijf vol. Maxime Martin reed de twaalfde tijd terwijl titelverdediger Marco Wittmann, eveneens in een BMW, teleurstelde met slechts de zestiende tijd. Bij de start van de 40 minuten durende eerste wedstrijd reed Green weg van Wehrlein. Na een Safety Car-fase kon Wehrlein het tempo van de Brit aanhouden maar hij werd zelf ingehaald door Mercedes-collega Di Resta. In de slotfase van de race kreeg de Schot echter remproblemen en het duo wisselde weer van positie. Tussen Di Resta en Martin kwamen nog de Audi's van Mortara, Mike Rockenfeller en Müller. Wittmann werd negende.

Mike Rockenfeller - Audi RS5 DTM
Mike Rockenfeller - Audi RS5 DTM
De eerste DTM-race op zaterdag sinds 2002 was overigens een erg incidentrijke wedstrijd. In de openingsronde raakte Antonio Felix da Costa (BMW) de achterkant van de BMW van Tom Blomqvist. De debuterende Zweed, die zich knap als negende had gekwalificeerd, ramde hierdoor op zijn beurt Timo Scheider (Audi) en die deed hetzelfde bij Robert Wickens (Mercedes). Deze laatsten konden meteen hun koffers pakken. Blomqvist moest na enkele ronden ook opgeven als gevolg van het ongeval. Even later moest ook Miguel Molina zijn Audi parkeren na contact  met Di Resta en Maximilian Götz (Mercedes). Het opvallendste incident werd echter veroorzaakt door Martin Tomczyk, hij verloor de controle over zijn BMW tijdens het remmen voor de haarspeldbocht, spinde tegen de ART-Mercedes van Gary Paffett en die nam op zijn beurt teamgenoot Lucas Auer mee. Een debuut in mineur van ART. 

Foto's: DTMDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons