van der Horst

Hockenheim: Maxime Martin: “Doel bereikt”

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Het seizoenseinde van Maxime Martin in de DTM 2015 nam dit weekend in Hockenheim spectaculaire vormen aan. Dankzij een derde en een zesde plaats droeg de vertegenwoordiger van het RACB National Team in dit hoogstaande kampioenschap een groot deel bij aan de constructeurstitel voor BMW.
Het seizoen 2015 mag dan in mineur zijn begonnen, voor Maxime Martin – die voor het tweede opeenvolgende jaar voor het BMW Team RMG uitkwam – kreeg het in Hockenheim een flamboyant einde. Afgelopen weekend was onze landgenoot zelfs één van de hoofdrolspelers in het behalen van de constructeurstitel voor het Beierse merk, een titel die in dit kampioenschap waar drie Duitse premium autobouwers het tegen elkaar opnemen heel wat weerklank krijgt.

Zaterdag wist Maxime zich al te onderscheiden door voor de pole te tekenen. “Ik moet toegeven dat ik wat verrast was toen ik zag dat ik de beste kwalificatietijd had neergezet, want de vrije trainingen lieten zo een prestatie niet vermoeden”, stelde de Belg. “Maar we wijzigden enkele afstellingen en ik kon mijn tijd ook in een vrije ronde neerzetten.”

In de wedstrijd finishte Maxime als derde. “Het was onmogelijk om de twee rijders die voor me eindigden achter me te houden”, legt hij uit. “Maar ik ben heel blij dat ik belangrijke punten voor RMG en BMW wist te scoren, want we waren nog altijd in strijd voor de constructeurstitel.”

Op zondag zette onze landgenoot de vijfde tijd van de tweede kwalificatiesessie neer, opnieuw als beste van de BMW-rijders. Een prestatie die hij ook in de race wist te bevestigen, de laatste wedstrijd van 2015. “Ik had een goede start, lag onmiddellijk derde, maar het was onmogelijk om die positie
vast te houden. De concurrentie beschikte immers over meer snelheid. Niet erg. Door als
zesde en eerste van de BMW-rijders te finishen kon ik mijn werkgever belangrijke punten
bezorgen, genoeg om de constructeurstitel te veroveren. Dat was het belangrijkste doel
voor de start van deze meeting en dat doel is nu bereikt.”

Een spectaculair einde van een bewogen seizoen. In het rijderskampioenschap legt Maxime Martin beslag op de zevende plaats, terwijl het BMW Team RMG als tweede in de teamrangschikking finisht. Bij de constructeurs haalt BMW het met zeven punten voorsprong op Audi. Dankzij zijn prestaties in Hockenheim wist onze landgenoot in grote mate tot deze resultaten bij te dragen.

Foto: RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 20 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons