van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing Maxime Martin - RACB National Team

Maxime Martin
Maxime Martin
Twee goede kwalificaties met een elfde en een achtste tijd, als eerste BMW-rijder op zaterdag zes punten gescoord en op zondag een bemoedigende inhaalrace van 20 na 14, na een straf: Maxime Martin verliet Hockenheim als een tevreden man.
De eerste wedstrijd van 40 minuten op zaterdag stelde Maxime Martin bij de start van zijn tweede seizoen in de DTM – nog steeds in de BMW-kleuren – gerust over zijn potentieel. “Door een goede start van op de 11de positie wist ik meteen twee plaatsen te winnen”, doet de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn relaas. “Het was van begin tot eind een heel intense koers, met ook twee safety cars. Ik was niet alleen blij dat ik als zevende kon finishen, maar ook dat ik in de eerste wedstrijd van 2015 als eerste BMW-rijder over de streep kwam.”

Voor de wedstrijd van 60 minuten op zondag wist Maxime zich als achtste te kwalificeren. De race begon op het droge, maar na een derde van de wedstrijd begon het te regenen. En dat zorgde bij de vaandeldrager van het RACB National Team in het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap voor problemen.

“Ik liep een drive-through straf op wegens ‘unsafe release’, na een kleine onoplettendheid van het team bij het vrijgeven van mijn BMW M4 DTM na de pitstop”, legt Maxime Martin uit. “In de eerste ronde had ik na een lichte aanrijding al wat plaatsen verloren. Ik had al een deel van de verloren plaatsen goedgemaakt, maar door de doorrijstraf viel ik terug naar de 20ste plek. Uiteindelijk wist ik toch nog als 14de over de streep te gaan. Des te jammer, omdat het potentieel om tussen de vijfde en achtste plaats, en dus belangrijke punten te scoren, er zeker was.”

Toch blikt Martin terug op een positief weekend.”Tegenover de andere BMW-rijders ben ik in vergelijking met vorig jaar zeker competitiever. Zeker in Hockenheim, dat me in 2014 – met een 14de en 15de kwalificatietijd – minder lag. Dit weekend doe ik heel wat beter, ondanks het feit dat de BMW tegenover de concurrentie het iets minder goed, zeker omdat dit circuit ons normaal gezien zou moeten liggen. Over mijn persoonlijke prestaties ben ik dus best tevreden. Maar tegenover de tegenstand schoten we dit weekend duidelijk te kort. Ik denk dat we wat achterstand hebben, we zullen dus de handen uit de mouwen moeten steken.”

Na afloop van de eerste meeting staat Maxime Martin elfde in de tussenstand, met zes punten achter zijn naam. Op 29 mei staat de volgende race op het programma, op de Lausitzring.

RACB PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 4 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons