van der Horst

Hockenheim: Alsnog een podiumplaats voor Maxime Martin

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
De BMW M4 van Timo Glock geraakte na de tweede race niet door de technische keuring, de BMW voldeed niet aan de opgelegde afmetingen. Glock werd uit de uitslag geschrapt en verliest zijn tweede plaats. Agusto Farfus schuift dus door naar de tweede positie en Maxime Martin pakt alsnog de laatste podiumplaats. Mike Rockenfeller (Audi) klimt op van positie elf naar tien en pakt zo nog een punt.
Timo Glock voor Maxime Martin
Timo Glock voor Maxime Martin
Martin kende een moeilijk weekend dat toch nog een mooi einde kende. De Belg slaagde er niet in om competitieve tijden te draaien in de vrije trainingen en kwalificeerde zich maar als 21ste voor de race op zaterdag. In die eerste race slaagde hij er in op nog op te klimmen tot de achtste positie. De set-up van de BMW werd dan volledig omgegooid voor de tweede race en de RBM rijder reed een vierde chrono in de kwalificatie voor de wedstrijd van zondag. Bij de start schoof Martin op naar de tweede positie maar in de race speelde hij twee plaatsen kwijt en kwam als vierde over de streep. Met de uitsluiting van Glock pakt de Belg de punten voor de derde plaats en schuift in het  kampioenschap op naar de vijfde positie en eerste BMW rijder.

Foto's: DTM
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 9 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons