van der Horst

Hockenheim: Da Costa op pole - Martin vijfde

António Félix da Costa - BMW Team Schnitzer
António Félix da Costa - BMW Team Schnitzer
Antonio Felix da Costa vertrekt straks vanop de beste startpositie in de zaterdagrace van de DTM-finale. De Portugees reed met zijn BMW van Team Schnitzer de snelste tijd met een 1:32.344. Miguel Molina was de snelste Audi op exact één tiende van een seconde. De overige posities in de top vijf worden ingenomen door BMW-rijders met Tom Blomqvist, Marco Wittmann en onze landgenoot Maxime Martin op de vijfde plek. De snelste Mercedes-piloot was Paul Di Resta op een zwaar teleurstellende twaalfde plaats.
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Mercedes loopt al een tijdje achter de feiten aan in DTM en na het erg zwakke optreden op de Hungaroring zijn hun twee titelkandidaten, Robert Wickens en Paul Di Resta, kansloos voor de eindzege. Drie rijders hebben mathematisch nog een kans in deze finale. Marco Wittmann, de kampioen van 2014, houdt in zijn BMW twee Audi-piloten achter zich. Edoardo Mortara had aanvankelijk een achterstand van 26 punten na de manche in Hongarije maar na de diskwalificatie van Wittmann in de tweede race aldaar schieten er daar nog maar veertien van over. Jamie Green heeft met een achterstand van 38 punten nog een waterkansje. Mortara en Green vertrekken straks respectievelijk als achtste en veertiende.

Foto's: Arne Simons & DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons