van der Horst

Hockenheim: Da Costa weer op pole - Martin vierde

Antonio Felix da Costa - BMW Team Schnitzer
Antonio Felix da Costa - BMW Team Schnitzer
Net als voor de zaterdagrace vertrekt Antonio Felix da Costa straks vanuit pole voor de allerlaatste DTM-race van het seizoen. De Portugees was in zijn BMW de snelste met een tijd van 1:32.525. Gary Paffett verraste door zijn Mercedes naar P2 te rijden op amper veertien duizendsten van een seconde van de pole. Mercedes heeft het al een tijdje moeilijk om BMW en Audi te kunnen volgen. Onze landgenoot Maxime Martin reed de vierde tijd, achter BMW- en RBM-collega Tom Blomqvist.
Marco Wittmann BMW M4 DTM
Marco Wittmann BMW M4 DTM
Voor de titelstrijd lijkt Marco Wittmann de beste papieren te hebben. Niet alleen heeft de Duitser zeventien punten voor op Audi-concurrent Edoardo Mortara, met zijn vijfde tijd heeft hij ook met da Costa, Blomqvist en Martin drie merkgenoten voor zich als hulpje. Mortara reed de zesde tijd en is als eerste Audi-piloot volledig op zichzelf aangewezen. Overigens is de competitiviteit van het deelnemersveld opvallend. Maximilian Gotz, 24ste en laatste, was amper zeven tienden van een seconde langzamer dan de pole.

Foto's: BMW AG & ITR e.V.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 16 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons