van der Horst

Hockenheim: Mattias Ekström voorlopig de snelste

Mattias Ekström & Anton Marklund - Audi S1 Supercar
Mattias Ekström & Anton Marklund - Audi S1 Supercar
Dit weekend wordt de tweede manche van het World RX op gang geschoten in het Duitse Hockenheim. Vorig seizoen moest de Zweed Mattias Ekström nog passen in Hockenheim door de kalenderoverlapping met de DTM, maar dit jaar lijkt de timing gunstiger en zal Ekström de beide kampioenschappen combineren. Maar voor de DTM rijder wordt het in ieder geval een druk weekend waarbij hij van de ene naar de andere paddock en wagen moet hollen. De eerste twee kwalificatieritten bij de Supercars werden al op vrijdag afgewerkt.
Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Mattias Ekström toonde zich voorlopig de snelste en staat met een eerste en een derde chrono met zijn Audi S1 voorlopig nipt op de pole voor zijn landgenoot Johan Kristoffersson die ook een heat won in de VW Polo van VW RX Zweden. Twee Peugeot's van Team Hansen met Timmy Hansen en Davy Jeanney staan voorlopig op plaatsen drie en vier en gaan  Reinis Nitiss, Kevin Eriksson, Petter Solberg, Janis Baumanis, Toomas Heikkinen, Kevin Hansen, Sébastien Loeb en Liam Doran vooraf.
Dit is de voorlopige top 12 die zich aandient voor een plaatsje in de halve finales met daarin maar liefst vier Peugeot's uit de stal van teambaas Kenneth Hansen.

Maar er zijn uiteraard nog twee kwalificaties die alles nog door elkaar kunnen halen en waarin piloten zitten die in Montalegre ook reeds sterk voor de dag kwamen. We denken hier dan vooral richting Andreas Bakkerud en Robin Larsson terwijl Ken Block duidelijk op revanche aast na zijn slechte prestatie tijdens het openingsweekend in Portugal. Ook Marklund en Timerzyanov zitten in de knockout zone.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons