van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin BMW M4 DTM
Maxime Martin BMW M4 DTM
In de einduitslag van de DTM 2016 legde Maxime Martin beslag op een achtste plaats. Afgelopen weekend wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team in Hockenheim met zijn BMW M4 van Team RBM naar een 13de en 6de plaats te rijden, na in de kwalificaties enkele mooie dingen te hebben laten zien.
  • Hamofa Performance
In het prestigieuze toerwagenkampioenschap ‘Made in Germany’ zit het seizoen er op. Afgelopen weekend werden in Hockenheim de titels bij de rijders, teams en constructeurs verdeeld. In die context wou Maxime Martin op een positieve noot eindigen, goed beseffend dat hij zich zou moeten onderwerpen aan de algemene BMW-strategie.

“Zaterdag zette ik de vijfde tijd neer”, legt onze landgenoot uit. “Een goed resultaat, zeker als je naar de kleine verschillen na afloop van de kwalificaties kijkt. Het scenario van de wedstrijd was echter minder gunstig. Net zoals mijn ‘collega’s’ had ik de opdracht BMW-titelkandidaat Marco Wittmann te beschermen en niet te proberen zelf een mooie prestatie neer te zetten. Bovendien werd ik nogal snel geconfronteerd met een hoge bandenslijtage, waardoor het rijgedrag van mijn BMW nogal lastig werd. Ik legde dan ook beslag op de 13de plek.”

Op zondag slaagde de Brusselaar er gelukkig opnieuw in om goede kwalificaties af te werken, en als vierde aan te zetten.
“In de laatste wedstrijd van het seizoen finishte ik als zesde, maar mijn wagen, die zich veel beter gedroeg dan daags voordien, had me toegelaten een beter resultaat neer te zetten. Maar ik mocht uiteraard geen risico’s nemen die de titel van Wittmann in gevaar zouden brengen. Ik heb de strategische orders dan ook tot op de letter gevolgd.”

Dat betekent dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn derde seizoen in de DTM als achtste besluit. “Dit was niet mijn beste jaar in dit hoogstaande kampioenschap, maar bij gebrek aan echte uitschieters kan ik wel buigen op een regelmatig seizoen en scoorde ik bijna bij iedere race punten. Algemeen genomen een goed resultaat.”

Foto: RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 18 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons