van der Horst

Hockenheim: Nico Müller pakt pole voor eerste race

Nico Müller - Audi RS5 Abt Sportsline
Nico Müller - Audi RS5 Abt Sportsline
Audi-rijder Nico Müller (Audi RS5 Abt Sportsline) was al de snelste in de vrije oefensessie op zaterdagmorgen en bevestigde in de kwalificatie door de pole te pakken voor de eerste race. Onder een stralende zon speelde het sparen van de banden een belangrijke rol waarbij Müller het best omging met zijn rubbers en de enige rijder was die onder de 1:34 ging. Edoardo Mortara (Audi RS5 Abt Sportsline) zette de tweede tijd neer. Robert Wickens (HWA) was de beste Mercedes rijder met de derde chrono; snelste BMW rijder was Marco Wittmann (RMG) met een tiende tijd. Maxime Martin (BMW M4 RBM) kon niet beter doen dan de eenentwintigste tijd.
In zijn finale ronde zette Müller een chrono van 1:33.876 neer en was de enige rijder onder de 1:34. Deze prestatie heeft met het nieuwe ballastsysteem het gevolg dat alle Audi’s 5 kilogram bij krijgen, Mercedes en BMW mogen dan weer 5 kilogram weghalen. De Audi’s moeten nu 1125 kg wegen, de wagens van  Mercedes 1115 kg en de BMW’s 1107 kg.

Foto: DTMDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons