van der Horst

Hockenheim: Zege voor Molina - Mortara houdt zijn kansen gaaf

Edoardo Mortara Audi RS5 DTM
Edoardo Mortara Audi RS5 DTM
Miguel Molina heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. De Spanjaard versloeg bij de start poleman Antonio Felix da Costa en stond de leiding niet meer af. Marco Wittmann werd tweede en vergroot zo zijn voorsprong in de titelstrijd op Edoardo Mortara. De Italiaan was evenwel zonder twijfel de man van de race en reed zich ijzersterk naar derde. Onze landgenoot Maxime Martin had geen te beste race en werd pas dertiende. Jamie Green werd pas achtste en kan de titel vergeten.
 
Miguel Molina Audi RS5 DTM
Miguel Molina Audi RS5 DTM
Bij het doven van de lichten nam Molina meteen de leiding en stond deze niet meer af. Achter de Spanjaard zagen we echter mooie tactische spelletjes tussen de Audi- en de BMW-rijders. Mercedes speelde zoals verwacht geen rol van betekenis, de eerste bolide met  de ster zou Paul Di Resta worden op plaats tien. Alle BMW-rijders probeerden hun ploegmakker Wittmann te helpen en zo veel mogelijk de Audi's te hinderen. Bij Audi deed men exact het tegenovergestelde uiteraard om zoveel mogelijk de kansen van Mortara gaaf te houden. Da Costa en Tom Blomqvist lieten al snel Wittmann passeren en deze nam de tweede plek achter Molina over. Mortara kreeg hulp van Mike Rockenfeller maar bevond zich aanvankelijk geblokkeerd achter Timo Glock.

Marco Wittmann BMW M4 DTM
Marco Wittmann BMW M4 DTM
Eenmaal voorbij de Duitser zag de Italiaan alleen maar BMW's tussen hem en Wittmann. De Italiaan was echter ontketend en haalde Martin, Blomqvist en uiteindelijk ook da Costa in om een erg mooie derde plaats op te eisen, weliswaar achter Wittmann. De zege van Molina kwam geen moment in gevaar en zo blijft de Spanjaard een bizar inconsistent seizoen kennen. De 27-jarige won twee races, werd éénmaal derde maar boekte voorts geen enkel opvallend resultaat dit seizoen. Het verschil tussen beide kemphanen voor de titel bedraagt nu zeventien punten in het voordeel van Wittmann over Mortara. Voor de merkentitel deed Audi wel een goede zaak want ze pakten 23 punten meer dan BMW en hebben nu met een voorsprong van 61 punten de titel zo goed als binnen. De grote Wittmann-Mortara finale begint morgen om 15u15 en is live te volgen op de officiële DTM-site.

Foto's: ITR e.V.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons