van der Horst

Hockenheim: zege voor Mortara - titel voor Wittmann

Edoardo Mortara - Audi Sport Team Abt Sportsline
Edoardo Mortara - Audi Sport Team Abt Sportsline
Edoardo Mortara bracht net als gisteren het publiek op de banken met een weergaloze race maar het mocht niet zijn voor de Italiaan. Ondanks een klinkende zege, als enige competitieve Audi-rijder, gaat de titel naar Marco Wittmann. De Duitser had genoeg aan een vierde plaats voor een tweede titel in drie jaar. Mercedes sloot een teleurstellend jaar af met toch nog twee rijders op het podium: Christian Vietoris en Paul Di Resta gingen Wittmann nog vooraf. Maxime Martin werd zesde achter Timo Glock en was zo de derde BMW-piloot.
Marco Wittmann hier nog vóór Edoardo Mortara
Marco Wittmann hier nog vóór Edoardo Mortara
142.000 toeschouwers zagen hoe Mortara in de aanvangsfase andermaal op indrukwekkende wijze elke BMW voorbij ging alsof ze stilstonden. Vertrokken als zesde verschalkte hij Tom Blomqvist, Maxime Martin en Marco Wittmann. Antonio Felix da Costa was inmiddels al verdwenen vooraan na een stevige tik van Gary Paffett die daarvoor even langs de pits diende te passeren voor een doorrijstraf. Zodra hij de leiding te pakken had ging de Italiaan er vandoor. Bij een zege van Mortara had Wittmann evenwel genoeg aan een vijfde plaats en met Glock die dichter kwam had de Duitser een aardige buffer van drie BMW's.

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Na de pitstops diende hij de Mercedessen van Vietoris en Di Resta te laten gaan maar de vierde plaats was ruim voldoende voor zijn tweede titel in amper vier jaar DTM. Genoeg punten kon BMW evenwel niet pakken om Audi van de merkentitel te houden. Bij de teams gaat de titel naar Audi Sport Team Abt Sportsline dat BMW Team RMG achter zich liet. Het Mechelse BMW Team RBM eindigt derde. Maxime Martin sluit een degelijk jaar met twee podia af als achtste, één plekje lager dan in 2015 en 2014.

UITSLAG DTM FINALE HOCKENHEIM RACE 2

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 16 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons