van der Horst

Hockenheim: Akkodis ASP pakken een virtuele 1-2

Daniel Juncadella en Tommaso Mosca - Akkodis ASP
Daniel Juncadella en Tommaso Mosca - Akkodis ASP
Gezien de Hockenheimring nog niet voorhanden is op Asseto Corsa Competizione, ging de virtuele race dit weekend door op het circuit van Suzuka. Daar zagen we een dominant Akkodis ASP. Tommaso Mosca pakte de pole, maar het was teamgenoot Daniel Juncadella die de race won.
  • Prospeed Competition
Mosca mocht vanaf pole starten en reed samen met Juncadella weg. Maar het gevoel dat de Italiaan de Spanjaard ophield in het eerste deel van de race werd bevestigd na de pitstops. Vanaf daar nam Juncadella het commando over en reed zonder omkijken richting de overwinning. Mosca eindigde als tweede en pakte hiermee ook de zege in de Silver-klasse. De strijd om de derde plaats werd een driestrijd, waarbij Luca Ghiotto met de Tresor by Car Collection Audi finaal de beste was en tweede werd bij de profs. Achter hem hield Arhur Rougier in de Emil Frey Racing Lamborghini stand tegenover Kelvin van der Linde voor Team WRT.

Aan Silver Cup-zijde eindigde Ezequiel Perez Companc met de Madpanda Racing als tweede. In de strijd voor de derde plaats leek Alex Aka (Attempto Racing Audi) op weg om het virtuele kampioenschap  binnen te halen, maar een contact met Brendon Leitch (Leipert Motorsport Lamborghini) zorgde ervoor dat Jannes Fittje (HRT Mercedes) de derde plek kreeg. Het wordt dus nog een heus titelduel tussen Mosca en Aka. Nicolas Baert (Saintéloc Racing Audi) en Alessio Picariello (Dinamic Motorsport Porsche), de enige twee Belgen in het veld, gaven op.

Foto: GT World Challenge Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 3 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons