van der Horst

Hockenheim: Audi 1-2 - Podium voor Picariello

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II
Lucas Legeret, Christopher Mies en Patric Niederhauser wonnen vandaag de voorlaatste GTWCE Endurance-wedstrijd van het seizoen in Hockenheim. De Saintéloc Audi #25 versloeg merkgenoten Winkelhock, Schramm en Marschall (Attempto #66 - tweede) én de ongelukkige Trésor by Car Collection #12 (Haase, Drudi, Ghiotto). Dit trio reed halverwege de wedstrijd lange tijd aan de leiding maar diende tijdens de laatste pitstop de latere winnaar voor te laten. Kort voor het einde viel de Audi #12 helemaal weg uit de kopgroep en zo kon Alessio Picariello (Dinamic Porsche #54) samen met Bachler en Cairoli nog een podium meepikken.
#71 Ferrari 488 GT3 - Iron Lynx
#71 Ferrari 488 GT3 - Iron Lynx
Charles Weerts (WRT Audi #32) behield bij de start de leiding maar na een halve ronde diende de safety car al ingezet te worden na een zware klapper van Rob Bell (Jota McLaren #38). Hij was in gevecht met Arthur Rougier (Emil Frey Lamborghini #19) en belandde zo hard in de vangrail dat deze diende hersteld te worden. Na een half uur kon de wedstrijd dan worden hervat maar de als tweede geklasseerde Iron Lynx Ferrari #71 van Alessio Rovera werd meteen aangevallen. Gedurende een hectisch gevecht in die eerste ronde na de herstart kwam de Ferrari bij het insturen van het Motodrom erg ongelukkig in contact met de zuster-wagen #51 van James Calado. Meteen een ferme deuk in de Endurance-titelkansen voor Rigon en Fuoco, die als enige troost hadden dat ook kampioenschapsleiders Marciello, Juncadella en Gounon (Akkodis Mercedes #88) vandaag de finish niet zagen.

WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Op het einde van zijn openingsstint verloor Weerts opeens de leiding, een probleem met de versnellingsbak stak de kop op. Teamgenoot Kelvin Van der Linde nam nog wel het stuur over maar diende vrijwel meteen daarna op te geven nadat de Audi in de vijfde versnelling bleef steken. Een troost voor WRT was het feit dat Valentino Rossi, samen met Frédéric Vervisch en Nico Müller, een mooie vijfde plaats wist te pakken. De Italiaanse MotoGP-legende verloor wel wat plaatsen bij de start maar wist in zijn stint binnen de top twintig te blijven. Vervisch en Müller brachten de Audi vervolgens naar voren maar raakten, ondanks een safety car, in een erg competitief veld nooit echt in de buurt van de beide leidende Audi's.

Nicolas Baert bracht de Saintéloc Audi #26, de zusterwagen van de winnaar, als twaalfde binnen. De Iron Dames Ferrari #83 van ondermeer Sarah Bovy tikte als 22e aan, net voor de Boutsen Audi #10 van Benjamin Lessennes. Het gevecht voor de Pro Am-winst ging door tot aan het gaatje. Andrea Bertolini klopte in de Ferrari #52 die hij deelt met Louis Machiels op de streep de SPS Mercedes #20.

Foto's: SRO & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 4 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons