van der Horst

Hockenheim: Auer (Mercedes) wint, Lawson (Ferrari) doet goede zaak in titelstrijd

Lucas Auer - Mercedes
Lucas Auer - Mercedes
Nadat op zaterdag Kelvin van der Linde (Audi) opnieuw op gelijke hoogte kwam in de titelstrijd met Liam Lawson kende eerstgenoemde op zondag een mindere dag. De Zuid-Afrikaan had nochtans de pole te pakken maar werd bij de start meteen geklopt door de latere winnaar Lucas Auer. Van der Linde probeerde zo goed als mogelijk zijn tweede plaats te verdedigen tegen titelconcurrent Lawson, maar een tik achteraan de Ferrari in de beginfase leverde hem een penalty op van vijf seconden. Hierdoor kon Maxi Götz (Mercedes) het podium vervolledigen.
Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde
Een trage pitstop voor van der Linde zette het begin in van meer ellende voor de Zuid-Afrikaan. Door het strafgewicht op zijn Audi kon hij geen vuist maken tegen de Mercedessen van Götz, Ellis en Juncadella. En omdat hij de straf van vijf seconden niet had uitgezeten tijdens zijn pitstop kreeg van der Linde nog een extra straf, waardoor hij pas als tiende over de finish kwam. Zo heeft Lawson dus opnieuw een bonus van veertien punten op van der Linde, Götz volgt al op 26 eenheden. Volgend weekend is er de seizoensfinale op de Norisring. Vermelden we tot slot nog dat Esteban Muth (Lamborghini) de finish niet zag.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 4 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons