van der Horst

Hockenheim: Bertrand Baguette met AUGUST by NGT in de Porsche Carrera Cup Benelux

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
AUGUST by NGT zette het autosportseizoen recent, tijdens de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux die in het kader van de Belgische manche van het FIA WEC verreden werd, zeer sterk in. Glenn Van Parijs won er op het circuit van Spa-Francorchamps namelijk de eerste race van het seizoen. Ondertussen werkt het team van Lionel Hansen en Marc Maton aan de voorbereiding van de volgende manche, op het circuit van Hockenheim, op 9, 10 en 11 juni. Aan die tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux kan de andere rijder van het team, Benjamin Paque, niet deelnemen, gezien zijn programma in de Porsche Carrera Cup France en de Porsche Mobil 1 Supercup. In de Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #92 zien we dan niemand minder dan… Bertrand Baguette!
Benjamin Paque, Glenn Van Parijs & Bertrand Baguette
Benjamin Paque, Glenn Van Parijs & Bertrand Baguette
“Toen we onze overeenkomst met het jonge Belgische talent dat Benjamin Paque is, afgerond hebben, wisten Marc Maton en ik dat we voor de manches van Hockenheim, Circuit Zolder en de Red Bull Ring een oplossing dienden te vinden”, aldus Lionel Hansen. “Bertrand Baguette had de intentie om zijn programma in de Super GT met enkele wedstrijden in Europa aan te vullen, wat leidde tot een gesprek met hem en vandaag, donderdag, na een eerste kennismaking met de wagen, kunnen we zijn aanwezigheid bij AUGUST by NGT tijdens de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in Hockenheim dus officialiseren! Hij is de regerende kampioen in de Japanse Super GT, wat maakt dat hij zeker zijn kunnen zal tonen, iets wat voor onze partners bijzonder interessant is. Met Bertrand in het team hebben we opnieuw een Franstalige en Nederlandstalige Belg in de wagens. Glenn Van Parijs toonde zich overigens zeer enthousiast over het idee om Bertrand naast zich in het team te hebben. Kunnen werken met een dermate ervaren en getalenteerde rijder in het team en in de Benelux-competitie van Porsche, is een kans die we niet willen laten liggen.”
 
Benjamin Paque & Bertrand Baguette
Benjamin Paque & Bertrand Baguette
Bertrand Baguette kijkt ook uit naar zijn aanwezigheid in de Porsche Carrera Cup Benelux. “De afgelopen seizoenen heb ik dikwijls lange perioden in Japan doorgebracht, niet in het minst vanwege de coronapandemie. Daardoor was deelnemen aan proeven in Europa geen evidentie”, legt Bertrand uit. “Nu kan ik weer vrijer reizen en de wil om hier te racen, in een professionele context was ook echt aanwezig. Ik vernam dat er een stuurwiel bij AUGUST by NGT voor Hockenheim vrij was en het project sprak me aan. De puzzelstukken pasten in elkaar en ik kijk er nu dan ook erg naar uit. De ernst van het team AUGUST by NGT van Lionel Hansen en Marc Maton is bewezen en ik ken de familie Paque erg goed. Ik hoop dan ook echt mijn steentje bij te dragen met de set-up van de wagen tijdens de race in Duitsland en eventueel vervolgens Benjamin in raad en daad bijstaan.”
 
De kampioen 2022 in de Super GT, Bertrand Baguette weet echter dat de concurrentie binnen de Porsche Carrera Cup Benelux zeer stevig zal zijn…
 
Ik moet gewoon bescheiden zijn”, weet Bertrand. “Dergelijke competities zijn een zaak voor specialisten, die alle details beheersen. Neem nu mijn teamgenoot Glenn Van Parijs: hij beheerst de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 perfect en mijn doel zal dan ook zijn om hem in zijn titelstrijd te helpen. Waar ik me in de hiërarchie zal bevinden? Geen idee… AUGUST by NGT doet de zaken nooit half en ik ga uiteraard vooraf ook testen, voor we naar Hockenheim reizen. Deze Porsche Cup is zeer verschillend van de wagens in Super GT, die eigenlijk de snelste GT-wagens in de wereld zijn. Maar ik zal er alles aan doen om me aan te passen en het vertrouwen van het team en de partners zeker niet te beschamen.”
 
Op dus naar Hockenheim tijdens het twee weekend van juni en dat voor een meeting waar de 75ste verjaardag van Porsche in de kijker zal gezet worden. De line-up van AUGUST by NGT met Glenn Van Parijs en Bertrand Baguette draagt daar alvast toe bij…

AUGUST by NGTDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 11 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons