van der Horst

Hockenheim: Blomqvist op pole - Martin zesde

Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist heeft zijn tweede pole van het seizoen beet. De hekkensluiter in de tussenstand was met een 1:30.491 in zijn Racing Bart Mampaey BMW de beste. René Rast (Audi) was met zijn tweede tijd de snelste van de vier titelkandidaten en hield Marco Wittmann (BMW) achter zich. Beste Mercedes was Lucas Auer op P4.
  • Powercars
Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Onze landgenoot Maxime Martin (BMW) reed de zevende tijd maar zal als zesde vertrekken door een gridstraf voor titelkandidaat Jamie Green. De Brit vertrekt pas als vijftiende, één plek achter puntenleider Mattias Ekström, eveneens met een gridstraf. Mike Rockenfeller tenslotte vertrekt als zevende.Mattias Ekström - Audi
Mattias Ekström - Audi
Met de twee bonuspunten voor Rast is de stand tussen de vier Audi-titelkandidaten, met nog 25 punten te verdienen: Ekström 172, Green 163, Rast 161 en Rockenfeller 152. Binnen enkele uren kennen we de 2017 DTM-kampioen.


Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 15 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons