van der Horst

Hockenheim: Boutsen Racing Audi topt vrije sessie

Boutsen Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Boutsen Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Hevige regen verstoorde zaterdagmorgen de vrije sessie voor de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup op het circuit van Hockenheim. De door de regen gladde piste zorgde ervoor dat verschillende piloten in de fout gingen, echter zonder dat er veel schade te noteren viel. In die moeilijke omstandigheden ging de snelste chrono naar de Boutsen Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II bestuurd door Adam Eteki.
  • Powercars
Eteki reed een chrono van 1:53.626 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan Henrique Chaves met de Garage 59 McLaren 720S GT3. De derde chrono was voor Jack Aitken in de Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 Evo met een tijd van 1:54.385. Alessio Picariello reed een mooie vijfde tijd met de Porsche 911 GT3-R van Dinamic Motorsport. Dries Vanthoor zette de eerste Team WRT Audi op de zevende plaats. Nicolas Baert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II) was goed voor een zestiende chrono, Fréderic Vervisch (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II) vinden we twee plaatsen verder terug.

Foto: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 3 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons