Hockenheim: Elite 2: Vierde zege al voor Thomas Ferrando – Dumarey zevende

Thomas Ferrando - Knauf Racing Ford Mustang
Thomas Ferrando (Knauf Racing Ford Mustang) startte als vijfde, maar pakte in de vijfde ronde al de leiding van de eerste wedstrijd voor de Elite 2 van de Euro NASCAR te Hockenheim. Eens op kop bouwde hij een voorsprong uit op Maciej Dreszer (DF1 Racing Team Chevrolet SS) en Guillaume Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) en zijn zege kwam niet meer in gevaar. Het duel voor de tweede plaats eindigde echter met een contact tussen beide wagens, een incident waarvoor Dumarey een penalty van 30 seconden kreeg en zo terugviel naar de zevende plaats.
Dreszer en Dumarey vochten een spannend duel uit voor de tweede plaats dat echter zoals gemeld eindigde in een contact tussen beide wagens waarbij Dreszer om zijn as draaide. Dumarey werd bestraft en verloor vier plaatsen in het klassement. Jean Baptiste Simmenauer kreeg zo de laatste podiumplaats in de schoot geworpen. Martin Doubek (Renauer Motorsport Ford Mustang en Gil Linster (CAAL Racing Chevrolet SS) vervolledigden de top vijf. Justin Kunz (PK Carsport Chevrolet SS) werd als zesde geklasseerd net voor zijn ploeggenoot Dumarey. Eric De Doncker kwam na zijn crash in de Elite 1 race niet aan de start van de Elite 2 race.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.