van der Horst

Hockenheim brengt ontknoping in zowel merken- als teamstrijd

Schopt  Bart Mampaey's Team RBM het tot beste DTM-team...
Schopt Bart Mampaey's Team RBM het tot beste DTM-team...
Dit weekend staat op de Hockenheimring alweer de laatste DTM-meeting van het seizoen op het programma. De rijderstitel is na de bekroning van Mike Rockenfeller in Zandvoort reeds begeven maar dat betekent geenszins dat er ter gelegenheid van de seizoensafsluiter geen prijzen meer worden verdeeld. Integendeel, de spannende strijd tussen Audi en BMW om zowel de merkentitel als de titel van beste DTM-team garandeert een spektakelrijk slot van een toch al gesmaakt seizoen.

eb9e38541b931f062e3a177fea6308ac96201494.jpg
Audi liet in Oschersleben een collectief erg sterk resultaat optekenen wat zich spijts twee overwinningen op rij van BMW-topper Augusto Farfus in het merken- kampioenschap vertaalt in een voorsprong van acht punten. Met nog 101 punten voor het grijpen kan het in  Hockenheim met andere woorden nog alle kanten uit.


Bezorgt kampioen Rockenfeller Audi nu ook merkentitel?
Bezorgt kampioen Rockenfeller Audi nu ook merkentitel?
Bij het merk met de vier ringen is nieuwbakken kampioen Mike Rockenfeller uiteraard de grote puntenpakker. In Ingolstadt rekent men echter ook op Jamie Green die ter gelegenheid van de  seizoenfinale in Hockenheim anno  2007 en 2011 met de grootste beker ging lopen, zij het toen nog voor concurrent Mercedes. Ook Mattias Ekstrom die zijn zinnen op deze finale rit heeft gezet en zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, wist hier reeds tweemaal te winnen.
 

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
In het BMW-kamp wordt uiteraard uitgekeken naar de prestatie van Augusto Farfus,de enige die dit jaar reeds drie zeges lukte. Ook oud-testrijder Marco Wittmann die de titel van beste rookie van diezelfde Farfus erfde mag in staat worden geacht flink wat punten voor de constructeur uit München te scoren. Te oordelen naar de zege van regerend kampioen Bruno Spengler tijdens de vorige finale in Hockenheim, de overwinning van Farfus tijdens de seizoenopener aldaar, gekoppeld aan een tweede plaats voor Dirk Werner, lijkt de Hockenheimring BMW goed te' liggen'.
 

Enkel Gary Paffett pakte recent punten voor Mercedes
Enkel Gary Paffett pakte recent punten voor Mercedes
Mercedes daarentegen heeft geen vinger meer in de merken-pap en dat was enigszins te verwachten nu het merk dit jaar slechts zes auto's inzet. Als scheidsrechter kan het merk met de ster het Audi-BMW-duel ongetwijfeld wel beïnvloeden,ook al kwam enkel Gary Paffett tijdens de laatste twee afspraken tot scoren. Zowel de Brit als merkgenoten Christian Vietoris en Robert Wickens kunnen een oppoetsbeurt van hun blazoen best gebruiken en alledrie zijn zij bovendien met een mak presterende Bruno Spengler in een krap gevecht om de derde plaats verwikkeld.
 

Beslissen Farfus en Rockenfeller team- en merkenstrijd?
Beslissen Farfus en Rockenfeller team- en merkenstrijd?
De strijd in het teamkampioenschap wordt zo mogelijk nog spannender. Het BMW Team RBM uit Mechelen  scoorde de voorbije drie wedstrijden 74 punten, waarvan Farfus er liefst 68 voor zijn rekening nam. Hierdoor zijn de troepen van Bart Mampaey tot op slechts drie luttele puntjes van het Audi Sport Team Phoenix van kampioen Mike Rockenfeller genaderd. Een mogelijk nieuwe zege van de Braziliaan - die hier reeds bij aanvang van het seizoen won -  zou op zich al doorslaggevend kunnen zijn. Komt daarbij
... of lukt Team Phoenix-baas Ernst Moser de dubbelslag?
... of lukt Team Phoenix-baas Ernst Moser de dubbelslag?
dat de tweede rijder bij RBM, Joey Hand, het met 32 punten beduidend beter doet dan Phoenix-vertegenwoordiger Miguel Molina die tot dusver slechts 9 punten bij elkaar reed. Hoe het ook uitdraait, binnen de eigen BMW-rangen heeft het Belgische RBM mede het talent van Farfus finaal de bovenhand genomen op de zusterteams. 

Foto's: Hans van Onsem
 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 18 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons