van der Horst

Hockenheim: GRT Grasser Racing Team boven - titelstrijd wordt spannend

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
De ADAC GT Masters hield dit weekend halt op de Hockenheimring en er stond geen maat op de GRT Grasser Racing Team Lamborghini's. Op zaterdag waren het Mirko Bortolotti en Marco Mapelli die op het hoogste podiumtrapje mochten plaatsnemen, terwijl op zondag die eer te beurt viel aan Franck Pereira en Rolf Ineichen.
Hoewel Bortolotti nog vanaf pole mocht starten en Mapelli nog steeds aan de leiding reed na de wissel, bleef het toch even bang afwachten. Twee late safety cars zorgden ervoor dat Christopher Mies nog zicht kreeg op de winst. Helaas voor de Duitser hield Mapelli stand en moest hij samen met Ricardo Feller in de Montaplast by Land-Motorsport Audi tevreden zijn met een tweede plaats. Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller in de SSR Performance Porsche pakten de derde plaats. Hierdoor namen Mies en Feller weer wat voorsprong in de tussenstand, maar op zondag zagen ze deze terug verkleinen.

Franck Pereira en Rolf Ineichen
Franck Pereira en Rolf Ineichen
Wederom mocht een Lamborghini van Gottfried Grasser vanaf pole starten en Pereira en Ineichen reden daarna onbedreigd naar de overwinning. Achter hen werd het een strijd voor de beste Mercedes en deze ging naar Raffaele Marciello en Maximilian Buhk voor Mann-Filter Team Landgraf - HTP/WWR, terwijl Luca Stolz en Maro Engel als derde finishten voor Mercedes-AMG Team Toksport WRT. Gezien Mies en Feller pas als zevende eindigden, is het verschil nu nog maar vier punten en is alles nog te winnen of verliezen tijdens de finale op de Nürburg. Voor Dries Vanthoor en Charles Weerts was het wederom een weekend om snel te vergeten. Op zaterdag moesten zij op tien minuten van het einde de strijd staken, terwijl zij op zondag al na acht minuten de wagen moesten parkeren met een technisch probleem.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 25 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons