Hockenheim: Lando Norris pakt Formule 3 titel

Lando Norris - Carlin
Eigenlijk leed het geen twijfel dat Lando Norris (Carlin) kampioen zou worden in het FIA F3 European Championship, zo groot was zijn voorsprong in de puntenstand voor de start van de laatste manche te Hockenheim. In de eerste race eindigde de Brit als tweede na Joel Eriksson (Motopark) en dat was ruim voldoende om de titel definitief op zak te steken. Race 2 en 3 werden gewonnen door respectievelijk Callum Ilott (Prema Powerteam) en Maximilian Günther (Prema Powerteam)
Podium race 2 Hockenheim
Ilott startte van op de pole bij race 1 maar moest direct na de start in duel gaan met Norris. Eriksson profiteerde van het duel tussen de twee Britten om de leiding over te nemen en ook Ferdinand Habsbourg (Carlin) ging voorbij Norris en Ilott. Norris wist wel de tweede plaats nog te heroveren en was zo zeker van de titel. Ilott eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

Ilott, die opnieuw van de pole vertrok, wist wel de tweede race te winnen voor zijn teamgenoten Maximilian Günther en Guan Yu Zhou. Deze tripel verzekerde Prema Powerteam van de titel bij de teams. Maximilian Günther won de laatste race van het seizoen maar dat was voor de Duitser onvoldoende om de tweede plaats in het kampioenschap te pakken, die gaat naar Eriksson.

Foto's: Niels Vaeck & FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.