van der Horst

Hockenheim: Maximilian Götz topt eerste testdag

Maximilian Götz - Haupt Racing Team Mercedes-AMG
Maximilian Götz - Haupt Racing Team Mercedes-AMG
Op de Hockennheimring vond woensdag de eerste officiële testdag van de vernieuwde DTM plaats. Zeventien rijders en vijftien wagens daagden op voor de sessie. De snelste chrono op de openingsdag was voor Maximilian Götz in de Haupt Racing Team Mercedes-AMG met een ronde in 1:36.590.
Alex Albon - AlphaTauri Racing Ferrari 488
Alex Albon - AlphaTauri Racing Ferrari 488
De weersomstandigheden waren verre van ideaal op de eerste testdag van de DTM op de Hockenheimring met een temperatuur net boven het vriespunt en regelmatige sneeuwbuien. De sessie werd dan ook vroeger afgebroken dan voorzien. Vincent Abril, die eveneens uitkomt voor Haupt Racing Team klokte de tweede tijd in 1:36.759. Kelvin van der Linde ABT Sportsline Audi R8 LMS reed de derde tijd in 1:36.867, de negentienjarige Red Bull rijder Liam Lawson (Ferrari 488) sloot de dag af met de vierde tijd (1:36.897). Red Bull Racing teamgenoot Alex Albon zette zijn AlphaTauri Racing Ferrari op de zesde plaats (1:37.091) achter de Team Rosberg Audi R8 LMS van Nico Müller (1:36.945).

Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M6
Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M6
Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport) was de snelste BMW rijder met de zevende tijd (1:37.260). Verder in de top tien vonden we nog Sheldon van der Linde (ROWE Racing BMW M6 GT3), Gary Paffett (Team Mücke Motorsport Mercedes-AMG) en Arjun Maini (Team GetSpeed Performance Mercedes-AMG).

Foto's: DTM Media Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 7 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons