van der Horst

Hockenheim: Met zes voor de Formule Renault NEC-titel

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Met de finale van de Formule Renault Northern European Cup (NEC) op de Hockenheimring voor de boeg, maken nog zes rijders aanspraak op de titel. Onze landgenoot Gilles Magnus (R-ace GP) leidt het klassement met een voorsprong van vijf punten op zijn teamgenoot Michael Benyahia.
Michael Benyahia - R-ace GP
Michael Benyahia - R-ace GP
Bij de vorige manche op het circuit van Spa-Francorchamps ging Gilles Magnus zwaar van de baan in de tweede van drie races op de Ardeense omloop, maar het belette hem niet om de derde race te winnen nadat hij ook al primus was in race1. Benyahia sprokkelde wel punten in alle races en voor de twee races op Hockenheim telt hij in het kampioenschap maar vijf punten achterstand op Magnus.

Achter dit duo volgen in de tussenstand Bartek Mirecki (BM Racing Team) en Théo Coicaud (R-Ace GP) die, wanneer de twee koplopers fouten maken in de finaleraces, beiden nog aanspraak kunnen maken op de titel. Mathematisch komen ook Gabriel Aubry (Tech1 Racing) en Charles Milesi (R-ace GP) nog in aanmerking voor de titel.

Richard Verschoor - MP Motorsport
Richard Verschoor - MP Motorsport
Voor deze laatste manche van het seizoen dienen zich ook heel wat gastrijders aan waaronder de leider in de Eurocup Sacha Fenestraz alsook de MP Motorsport rijders Richard Verschoor en Jarno Opmeer. Josef Kauffmann Racing brengt Ye Yifei aan de start en Arden rekent op Oscar Piastri en Alex Vartanyan. Uitkijken is het ook naar het debuut in de serie van Brits F4 rijder Logan Sargeant die uitkomt voor R-ace GP.


Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 6 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons