van der Horst

Hockenheim - Nabeschouwing Maxime Martin

2bb556edba1c95ec91bbff5683d62c36ece1080e.jpg
Maxime Martin reed bij de eerste DTM-manche in Hockenheim naar de 20ste plaats. Aan het stuur van de BMW M4 van het RMG Team zetten de vertegenwoordiger van het RACB National Team enkele mooie rondetijden neer, maar kreeg hij ook enkele tegenslagen te verwerken.

Maxime Martin had het op voorhand al duidelijk gesteld: in de hoog aangeschreven DTM heeft hij nog heel wat te leren. Dat leerproces verliep tijdens de kwalificaties nochtans niet slecht. “Voor ik de eerste kwalificatiesessie aansneed wist ik helemaal niet waar ik me moest situeren”, stelt de Belg. “De derde tijd in Q1 stelde me gerust. In Q2 beging ik enkele foutjes, waardoor ik terugviel naar de 14de plek, op enkele tienden van een seconde van Q3.”

Na een goede start werd Maxime al snel opgehouden. “Al heel vroeg in de wedstrijd zat ik vast achter de Mercedes van Gary Paffett, die duidelijk langzamer was dan ik.”

Toch was het in de pits dat de Belg het meeste tijd verloor. “Een wiel van mijn BMW zat niet helemaal vast, waardoor al snel op drie wielen stond. De wagen moest worden teruggeduwd, terwijl enkele mecaniciens het vierde wiel terugbrachten. Kortom, het hele incident kostte me een ronde.”

Toch verloor de vertegenwoordiger van het RACB National Team er zijn motivatie niet door. “De laatste minuren van de wedstrijd werden tegen hoog tempo afgewerkt: mijn rondetijden kwamen in de buurt van de leidende BMW’s. Dat bewijst dat de snelheid er is. Nu is het aan mij om de nodige ervaring op te doen. Die zal er na verloop van tijd wel komen. Ik mag dan wel pas als 20ste zijn gefinisht, dit mag best een positief weekend worden genoemd. Wat nog beter is, is dat mijn BMW Team RMG-teamgenoot Marco Wittmann met de zege is gaan lopen.”

De volgende wedstrijd wordt op 18 mei afgewerkt in Oschersleben.

Foto: RACB Press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons