van der Horst

Hockenheim: NM Racing Team Mercedes-AMG wint eerste GT4 race

NM Racing Team - Mercedes-AMG GT4
NM Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Ook de GT4 European Series komt in Hockenheim in actie. De zege in de eerste race, die op zaterdag verreden werd, ging naar de NM Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Lluc Ibañez en Enzo Joulié. Voor het duo was het al de derde zege dit jaar en zij staan dan ook dicht bij het behalen van de titel in de Silver Cup. Geen Belgen in de algemene top tien maar Kenny Herremans (V8 Racing Camaro V8) finishte samen met Dante Rappange als twaalfde goed voor de vijfde plaats in de Pro-Am klasse.
  • LTF
Start race 1 GT4 European Series Hockenheim
Start race 1 GT4 European Series Hockenheim
Simpel was de weg naar de zege voor Lluc Ibañez en Enzo Joulié echter niet. Zij moesten zich opwerken na een gridpenalty van drie plaatsen voor inhalen onder geel en het zag er lang naar uit de overwinning naar de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Benjamin Lariche en Robert Consani zou gaan, maar ook zij werden bestraft voor een valse start waardoor de Audi net naasr het podium eindigde. De race eindigde achter de safety car omdat de weersomstandigheden danig verslechterden en een Hugo Sasse en Mike David Ortmann (PROsport Aston Martin Vantage GT4) kwamen als tweede over de lijn voor de Hofor Racing BMW M4 GT4 van Gabriele Piana en Michael Schrey.

W&S Motorsport - Porsche 718 Cayman Am klasse
W&S Motorsport - Porsche 718 Cayman Am klasse
Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla (Akkodis ASP Team Mercedes-AMG GT4) wonnen de Pro-Am klasse en eindigden vijfde algemeen. Ook voor hen was het al een derde klassezege dit jaar waardoor zij dicht staan bij het binnenhalen van de Pro-Am titel. Hendrik Still/ Max Kronberg (W&S Motorsport Porsche 718 Cayman) en Robert Haub/ Theo Nouet (Drago Racing by ZVO Mercedes-AMG GT4) vervolledigden het podium. Mikhail Loboda en Andrey Solukovtsev (W&S Motorsport Porsche 718 Cayman) wonnen dan weer de Am klasse.

Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra GT4) eindigde eenendertigste op één ronde van de winnaars. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (ProSport Aston Martin Vantage GT4) werden zevenentwintigste terwijl de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Alexandre Papadopulos en Marnik Battryn als vijfendertigste werd geklasseerd na een aanrijding en een drive-through penalty.

Foto's: GT4 European Series

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 3 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons