van der Horst

Hockenheim: Pole voor WRT Audi van Vanthoor, Weerts en VDLinde

Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Dries Vanthoor, Kelvin Van der Linde en Charles Weerts waren vanochtend op een zonnig Hockenheim in zowel Q1, 2 als 3 de primus en pakten zo uiteraard de pole voor de drie uursrace van deze namiddag. Achter de WRT Audi #32 was de tweede tijd voor de Iron Lynx Ferrari #71 van Davide Rigon, Antonio Fuoco en invaller Alessio Rovera. Rigon en Fuoco staan momenteel tweede in het Endurance-kampioenschap, rivalen Marciello, Gounon en Juncadella (Akkodis Mercedes #88) realiseerden slechts de 14e chrono.
  • St. Paul
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Publiekslieveling Valentino Rossi zag tijdens Q3 zijn snelste tijd, goed voor een tiende plaats, geschrapt wegens het overschrijven van de limieten van de baan. De 24e plek was zijn deel maar door de prestaties van teamgenoten Frédéric Vervisch en Nico Müller zagen we de WRT Audi #46 alsnog op een tiende plek in de einduitslag van de kwalificatie. De Dinamic Porsche #54 van ondermeer Alessio Picariello zagen we op P15, Nicolas Baert (Saintéloc Audi #26) werd 20e. Sarah Bovy en de overige Iron Dames (Ferrari #83) tikten als 33e aan, zes plaatsen hoger dan merkgenoot Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52). De 40e tijd ging naar de Boutsen Ginion Audi #10 met dit weekend ondermeer Benjamin Lessennes. De wedstrijd wordt deze namiddag om 15u op gang gebracht.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 4 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons